Kodėl M.Zuckerbergo kompiuteris apklijuotas lipnia juosta?  (9)

Kaip ir dera „Facebook“ įkūrėjui, Markas Zuckerbergas dažnai dalijasi ne tik savo mintimis, bet ir nuotraukomis. Vis dėlto savo privatumu jis rūpinasi labiau nei galėjote pagalvoti. Tai patvirtino ir antradienį M.Zuckerbergo pasidalinta nuotrauka.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuotraukoje matyti, kaip „Facebook“ įkūrėjas džiaugiasi kito kompanijai priklausančio socialinio tinklo, „Instagram“, pasiekimu – 500 mln. aktyvių vartotojų.

Tačiau ši nuotrauka atskleidė daugiau nei M.Zuckerbergas tikėjosi: fone matyti jo kompiuteris, kurio priekinė kamera ir mikrofonas užklijuoti lipnia juosta.

Teisingai, net vienas žinomiausių (ir turtingiausių) programuotojų pasaulyje naudoja tokias elementarias priemones tam, kad apsaugotų savo privatumą.

Lipni juosta (neskaidri, žinoma) užtikrina, kad, net jei kažkas įsilaužtų į kompiuterį ir sugebėtų aktyvuoti internetinę kamerą, nieko nematytų. Tokią elementarią priemonę naudoja daug programišių ir kibernetinio saugumo specialistų. Ir ne tik – neseniai net FTB direktorius Jamesas Comey prisipažino tai darantis.

Beje, kai kurie užklijuoja ne tik kompiuterio, bet ir telefono priekinę kamerą. Vos prieš kelias savaites paaiškėjo, kad net M.Zuckerbergas negali būti visiškai saugus kibernetinėje erdvėje: programišiai įsilaužė į jo profilius keliuose socialiniuose tinkluose.

Neoficialiai skelbiama, kad „Facebook“ įkūrėjas juose naudojo ne itin sudėtingą slaptažodį – „dadada“.

Žinoma, niekas nesako, kad į jūsų kompiuterį kas nors kada nors įsilauš. Tačiau jei net didžiausio pasaulyje socialinio tinklo vadovas nesigėdija užklijuoti kompiuterio internetinės kameros, ko gero, tai padaryti praverstų ir jums.

Jei kas klaus, kam to reikia, galėsite paaiškinti, kad mokotės iš milijardieriaus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(63)
(10)
(53)

Komentarai (9)