Pasitikrinkite, ar jūsų „LinkedIn“ duomenys nepateko į programišių rankas  (1)

Kai kurie „LinkedIn“ tinklo vartotojai sulaukė įspėjamųjų laiškų – jų duomenys galėjo patekti į programišių rankas ir gali būti paviešinti internete.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip rašoma kompanijos vartotojams išplatintame laiške, dalies vartotojų duomenys buvo pavogti dar 2012 metais, tačiau tik dabar kilo reali grėsmė, kad jie gali būti paviešinti internete.

Teigiama, kad programišių rankose yra elektroninių paštų adresai ir slaptažodžiai. Kompanija pabrėžia, kad pavojuje atsidūrė vartotojų, kurie prie „LinkedIn“ prisijungė iki 2012 metų, duomenys.

„LinkedIn“ potencialioms aukoms išsiuntė laišką su įspėjimu, kad reikia pasikeisti paskyros slaptažodį. Kompanija taip pat teigia, kad stebi veiklą tinkle ir blokuoja bet kokią įtartiną veiklą bei bendradarbiauja su teisėsaugos institucijomis.

Tuo tarpu metro.co.uk siūlo tinklo vartotojams pasitikrinti, ar jie yra patekę į sąrašą vartotojų, kurių duomenys pateko į programišių rankas.

Norint tai sužinoti, reikia apsilankyti internetiniame puslapyje haveibeenpwned.com arba paspausti čia ir tinklalapyje įvesti savo internetinio pašto adresą. Tinklalapis patikrina, ar jūsų paskyrai yra kilusi grėsmė ir apie tai įspėja.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(4)
(1)
(3)

Komentarai (1)