XiaoMi Mi Pad 2: beprotiškai pigi planšetė su "Windows 10"  (1)

Kinijos technologijų kompanija "Xiaomi" dar prieš kelis mėnesius pristatė 7,9 colio įstrižainės ekraną turintį ir iPad mini primenantį planšetinį kompiuterį "Mi Pad 2", veikiantį operacinės sistemos "Windows 10" pagrindu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip ir dažnu atveju šios šalies rinkoje, gaminys primena "iPad mini". Tiesa, kokybiniu požiūriu kiek pasistūmėta į priekį - jei pirmoji "Mi Pad" versija turėjo plastikinį korpusą, "Mi Pad 2", kaip teigia gamintojas, naudoja metalo pagrindu pagamintą konstrukciją. "Xiaomi" atstovai taip pat tikina, kad "Mi Pad 2" yra lengvesnis ir plonesnis nei jo pirmtakas.

Gaminys turi 2GB RAM atminties, egzistuoja 16GB arba 64GB vidinės atminties turinčios produkto versijos ("Windows 10" naudojama tik 64GB variante). Kaip jau minėta, ekrano įstrižainė yra 7,9 colio, o raiška - 2048 x 1536 taškų.  Kompanija taip pat pakeitė pirmoje versijoje naudotą "Nvidia Tegra K1" į "Intel" gaminamą 64-bitų "Atom X5-Z8500" procesorių. Komunikacijoms su išore planšetė naudoja "USB Type-C" jungtį. Vidinės baterijos talpa - 6190 mAh.

Technologiniu požiūriu visa tai, žinoma, nėra nieko naujo. Tačiau įdomus aspektas yra tai, kad "Mi Pad 2" puikiai atspindi dabartinę "Windows 10" operacinės sistemos kūrėjų taktiką sparčiai plėstis į vadinamosios "ekonominės" klasės įrenginius. Pavyzdžiui, dabartiniu metu elektroninės prekybos portalas "Gearbest" 64GB versiją su "Windows 10" OS siūlo įsigyti už 229,89 JAV dolerio. Visa tai - turint omenyje, jog operacinė sistema bent teoriniu požiūriu gali sudaryti pusę įrenginio kainos.

Kol kas sunku pasakyti, kokių konkrečiai tikslų "Microsoft" siekia pasirinkusi gan sparčios plėtros į pigių elektroninių įrenginių sritį strategiją. Logiška būtų manyti, jog taip siekiama dar labiau išplėsti savo produkcijos vartotojų skaičių "Android" ir "iOS" segmento sąskaita. Bet kuriuo atveju, kainai jautriems vartotojams kainos ir kokybės derinys yra palankus. Ateityje jis turėtų dar labiau gerėti, kadangi Kinijos gamintojai, panašu, nesiruošia lėtinti savo tempų mažinant plataus vartojimo elektronikos kainas. Tuo tarpu "Windows 10" įžengimas į šią intensyvios konkurencijos sferą turėtų šią tendenciją paspartinti dar labiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(17)
(2)
(15)

Komentarai (1)