„Microsoft“ pralaimėjimas: už automatinį „Windows 10“ atnaujinimą moteris gavo nemažą sumelę  (1)

„Microsoft“ turėjo moteriai iš Kalifornijos sumokėti 10 tūkst. dolerių už tai, kad po automatinio „Windows 10“ atnaujinimo jos kompiuteris tapo nenaudojamas, praneša BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teri Goldstein teigė, kad jos kompiuteryje su „Windows 7“ operacine sistema buvo automatiškai įrašytas „Windows 10“ atnaujinimas be moters sutikimo.

Po atnaujinimo kompiuteris tapo nestabilus ir ji nebegalėjo įrenginio naudoti verslo tikslais, todėl kreipėsi į teismą prašydama kompensacijos. „Microsoft“ sako atmetusi apeliacinį ieškinį siekdama sutaupyti bylinėjimosi išlaidas.

„Microsoft“ po „Windows 10“ išleidimo agresyviai skatina naujausios operacinės sistemos versijos įrašymą. „Windows 10“ kol kas nemokamai metams gali įsirašyti „Windows 7“ ir „Windows 8“ savininkai.

Tačiau didelė dalis vartotojų nusprendė neatnaujinti operacinės sistemos, nes jie turi seną techninę įrangą, su „Windows 10“ nesuderinamą programinę įrangą, nepritaria operacinės sistemos sekimo funkcijoms arba jos tiesiog nenori.

Vasario mėnesį „Microsoft“ „Windows 10“ atnaujinimo statusą pakeitė į „rekomenduojamą“, tad nauja operacinė sistema galėjo būti atsiunčiama ir įrašoma automatiškai, jei proceso nesustabdė vartotojas.

Kai kurie vartotojai skundėsi, kad „Microsoft“ stengėsi priversti įrašyti naują operacinę sistemą apgaulės būdu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(52)
(4)
(48)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: