Erdvės planavimas vokiškai: oro uosto nusileidimo takas tiesiai virš greitkelio! (Video)  (4)

Kai pasaulyje sparčiai daugėja gyventojų, o jie aktyviai keliasi į miestus, gal ir nenuostabu, kad važiuodami greitkeliu galite atsidurti tiesiai po aktyviu oro uostu. Būtent tai vyksta Vokietijoje prie Leipcigo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis oro uostas aptarnauja virš 2,3 milijono keleivių ir 990 tūkst. tonų krovinių per metus. Jis priklauso dviem dideliems šalies miestams, kurie vis plečiasi, todėl atsiranda ir didesnio oro uosto poreikis.

Kadangi vokiečiai taip pat rūpinasi ir savo aplinkos bei gamtos resursų apsauga, jie nusprendė Leipcigo/Halės oro uostą pratęsti tiesiai virš pagrindinio greitkelio!

Kad būtų įsitikinta, jog nebus trukdoma automobilių bei traukinių eismui, virš kelio buvo pastatyta iš trijų tiltų susidedanti konstrukcija. Taip siekta užtikrinti, kad po taku esatys infrastruktūros mazgai nejaus jokio poveikio. Tiltai leidžia orlaiviui riedėti iki pakilimo aikštelės arba grįžti į oro uostą jau po nusileidimo. Dėl jų takas išsiplėtė net 3,6 kilometrus.

Šis oro uostas parodo, kaip išradingi vokiečiai prisitaiko prie vis didėjančio gyventojų skaičiaus, minimaliai apribodami žalą aplinkai bei jau esančiai infrastruktūrai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(34)
(7)
(27)

Komentarai (4)