Rusijos milijardieriui pagaminta prašmatni jachta stebina dydžiu (Video)  ()

Jei sunku įsivaizduoti, kaip atrodo beribė prabanga, tai puikiai atskleidžia „Lürssen“ jachtų statyklos pagaminta rekordinio dydžio jachta „Dilbar“, kurią įsigijo bene turtingiausias Rusijos verslininkas, milijardierius Ališeras Usmanovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įspūdingas kūrinys

156 metrų ilgio naujoji jachta yra didžiausia pasaulyje pagal svorį ir ketvirta pagal ilgį. Jos svoris prieš įkrovimą siekia net 15 tūkst. 917 tonas. Jachtos plotis siekia 23 metrus, ji gali pasiekti net 22,5 mazgų (42 km/h) greitį, o vien elektros instaliacijos laidų joje nutiesta daugiau nei 1100 kilometrų.

„Dilbar“ varoma net 30 tūkst. kW galios dyzeliniais varikliais. Iš plieno ir aliuminio pagamintoje jachtoje iš viso yra 3800 kvadratinių metrų gyvenamosios erdvės, dvi sraigtasparnių nusileidimo aikštelės, sporto salė, kino teatras, masažo salonas su pirtimis ir daug kitokių privalumų. Jos 180 kubinių metrų tūrio baseinas yra didžiausias tarp visų pasaulio jachtų.„Dilbar“ kainavo net 600 mln. JAV dolerių (apie 538,3 mln. eurų).

Išlaidos nenuskurdino

Prašmatnią, pagal specialų užsakymą pagamintą jachtą įsigijo Rusijos verslininkas A. Usmanovas. Naujuoju pirkiniu jis pakeitė anksčiau turėtą 115 metrų ilgio jachtą „Dilbar“, kuri, perkėlus pavadinimą naujajam pirkiniui, buvo pervadinta „Ona“.

Įspūdingos jachtos dizainą kūrė Monake įsikūrusi Espeno Oeino studija, o interjero dizaino autorius – Andrew Winchas. Jachtos vidaus dizainas nuo visuomenės slepiamas, bet greičiausiai jame atsispindi A. Wincho mėgstama moderni klasika, daug šviesios odos ir tamsesnės medienos detalių.

„Dilbar“ telpa apie 40 svečių ir dar 80 aptarnaujančio personalo. Ji buvo statoma Vokietijoje net ketverius su puse metų. A. Usmanovo turtą 2015-aisiais „Forbes“ įvertino net 14,7 mlrd JAV dolerių (apie 13,2 mlrd. eurų). 62 metų iš Uzbekijos kilęs verslininkas turtus susikrovė iš prekybos metalais bei sėkmingų investicijų į naująsias technologijas.

A. Usmanovas – koncerno „Metalloinvest“ ir žiniasklaidos grupės „Kommersant“ savininkas bei telefonų operatoriaus „MegaFon“, interneto įmonės „Mail.ru“, socialinio tinklo “ Vkontakte“ ir futbolo klubo „Arsenal“ bendraturtis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(8)
(11)
(-3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: