Kubiečiai kraustosi iš proto dėl lenkiškų „Fiat 126p“ (Video)  ()

Ramseso Fernandezo (Ramseso Fernandeso) brangiausias turtas yra vos didesnis už šaldytuvą. Vietos kojoms jame yra ne ką daugiau, negu keleivinio lėktuvo ekonominės klasės vietoje, o arklio galių jis turi beveik tiek pat, kiek žoliapjovė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tai mano antras vaikas, – plačiai šypsodamasis, R. Fernandezas pasakojo apie 39 metų senumo automobilį, kurį nusipirko maždaug tuo pat metu, kai prieš 10 mėnesių gimė jo sūnus. – Mano žmona sako, kad šis automobilis yra mano vaikas.“

Mažutį dviejų cilindrų lenkų gamybos hečbeką „Fiat 126p“ daugelis žmonių pamiršo po Berlyno sienos griūties. Tačiau praėjus keliems dešimtmečiams meiliai „lenkiuku“ vadinamas automobilis mėgaujasi atgimstančiu populiarumu Kuboje.

Kuboje trūksta autobusų ir taksi automobilių, nes šalis iš finansinių sunkumų slegiamos Venesuelos nebegauna naftos už mažesnę nei rinkos kainą. Vidutinis atlyginimas Kuboje siekia maždaug 25 JAV dolerius per mėnesį. Valdžia kontroliuoja automobilių ir benzino kainas, kurios yra vienos didžiausių pasaulyje.

Tik maždaug 24 arklio galias turintis ir pusę tonos sveriantis „lenkiukas“ suteikia kubiečių šeimoms judėjimo laisvę vos už kelis tūkstančius JAV dolerių. Tiek gali susitaupyti dirbanti šeima arba šeima, gaunanti pinigų iš užsienyje gyvenančių giminaičių.

„2016-ieji yra „Fiat 126p“ metai“, – sakė automobilistų klubo pavadinimu „Automobilio draugai“ prezidentas Hendy Coba (Hendis Koba).

Skaičiuojama, kad šiuo metu Kuboje užregistruota 10 tūkst. „Fiat 126p“ automobilių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(7)
(11)
(-4)

Komentarai ()