Kaip veikia „deimantinė“ kelių sankryža – kai staiga atsiduri priešingoje kelio pusėje (Video)  (9)

Vairavimas yra viena iš pavojingiausių kasdieninių užsiėmimų. Manevravimas, staigūs posūkiai – tokie veiksmai smarkiai padidina nelaimingų atsitikimų tikimybę, tačiau Floridos (JAV) valdžia teigia radusi puikų būdą padaryti intensyvų eismą saugesniu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV transporto sistema gana skiriasi nuo daugelio Europos kelių išdėstymo, tačiau Floridoje ketinama integruoti deimanto formos sankryžas, jau kurį laiką taikomas ir Europoje.

Floridos transporto departamentas taip užsibrėžė sumažinti posūkių pavojų ir pagerinti bendrą greitkelio eismą.

Techniškai tokia sankryža buvo pavadinta „Išsiskirianti deimantinė sankirta“. Pagrindinis šios konstrukcijos bruožas – eismo juostos kertasi, tęsiasi priešingoje kelio pusėje ir vėl kerta viena kitą. Važiavimas į „klaidingą pusę“ gali pasirodyti sudėtingai, tačiau tai leidžia lengviau integruotis į normalų eismo srautą.

Tokie „deimantiniai“ keliai tapo žinomi visoje Amerikoje. Federalinis transporto departamentas ragina valstybę apsvarstyti šią novatorišką eismo valdymo techniką ir diegti ją visose pavojingose sankryžose. Anot jų, tai galėtų sumažinti bendrą avaringumo lygį visoje JAV.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(40)
(20)
(20)

Komentarai (9)