Vienintelis toks visoje Lietuvoje: kaip atrodo ir ką gali nežymėtas policijos automobilis, iškart fiksuojantis 32 automobilius (Video)  (38)

Drausminti kelių eismo taisyklių (KET) pažeidėjus nuo šiol padeda pati moderniausia įranga. Kauno apskrities kelių policijos pareigūnai naujausią greičio matuoklį vadina išskirtine greičio mėgėjų tramdymo priemone. Pažiūrėkime, ką iš tiesų gali naujasis prietaisas ir kaip į jį reaguoja pažeidėjai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nauji, dailūs ir pažangiausiomis technologijomis aprūpinti automobiliai keliuose jau nebėra retenybė. Tačiau tokia naujutėlaitė, balta ir išskirtinę greičio matavimo įrangą turinti „Škoda“ – kol kas  vienintelė Lietuvoje.

Automobilis aprūpintas ir garsiuoju radaru, kurio galimybės potencialius KET pažeidėjus verčia iš koto. Ekrane iš karto užfiksuojami net 32 automobiliai, judantys visomis kryptimis. Jų greitis nustatomas 2–3 kilometrų spinduliu. Tad staiga sulėtinti ar prasprūsti pro radaro akį, greičio ir chuliganiško vairavimo stiliaus mėgėjams nėra jokių šansų

Pareigūnai pasakoja, kad jau testuojant naująjį matuoklį per valandą buvo užfiksuota apie 100 pažeidėjų. LRT TELEVIZIJOS laidos „Keliai. Mašinos. Žmonės“ žurnalistai sėdo į automobilį ir išvyko į reidą.

Plačiau žiūrėkite LRT TELEVIZIJOS laidos „Keliai. Mašinos. Žmonės“ reportaže.:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(18)
(7)
(11)

Komentarai (38)