Kuri programavimo kalba geresnė: „Pascal“ ar C++?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2016-10-10 13:51
Pascal tikrai jau visiškai nebenaudinga versle. Yra daug geresniu tam skirtu programavimo kalbų. Yra labai daug programavimo kalbų, tad yra iš ko rinktis ir kai kurios, mano nuomonę, gerai tinka mokimui ir yra naudojamos praktikoje. Viena iš jų butu Python. Jį ne tik išmokys programuoti, bet ir laikytis tvarkos kode. Kadangi nereikia kompiliuoti, veikia visose pagrindinėse OS be pakeitimų ir gan paprasta. Yra programų kurios priedus galima rašyti Python kalba. Tad ją galima ir praktiškai naudoti. Žinoma, gilesnėms žinioms apie kompiuterių veikimą geriau naudoti C++.
VardasPavarde2 2016-10-10 13:58
D? Zinoma dar yra ir kitu modernesniu kalbu ar tiek neperpildytu kaip C++, bet D labiausiai manau tiktu jeigu jau C++, ar C#(???) butinybe ir OOP. Kalba nera naujegimis, 15 metu, tad manau puikiai tiktu i tokiu kalbu sarasa, o ypac vietoje C++.
MindaugasV85 2016-10-10 14:15
Kiek teko susidurti su pramonine iranga, tai kaip "antrine" programavimo kalba dazniausiai yra c++. Na pvz. lietimui jautrios paneles programuojamos (parametrizuojamos) "savitoj aplinkoj", bet jei norima kurti macro komandas, tai greiciausiai bus naudojama c++.
Eič 2016-10-10 15:24
Pascal labai gera programavimo pradmenims. Viskas labai paprasta, lengva. Po to visiškai lengva pereit prie C++.
gediminas.bukauskas 2016-10-10 15:37
Pirmiausia reiktų paminėti, kad Virto sukurtas "klasikinis" Paskalis nėra objektinis ir buvo sukurtas pradiniam programavimo mokymui. "Enterprise" programavimui šią kalbą pritaikė Borlando korporacija, pridėdama objektus ir puikią grafinę biblioteką (VCL). Ši modifikacija, žinoma Delphi vardu gyvavo gana ilgai. Borlandui žlugus, Embarcadero perėmė ir toliau vystė kalbą, pritaikydama ją .NETui. Šios kalbos populiarumą smarkiai apkarpė Microsoft korporacija, išleidusi nemokamą Visual Studio. C++2015, Java bei C# yra profesionaliam programavimui skirtos kalbos ir vargu ar tinkamos programavimo mokymui mokyklose. Manau, Pascal tam kur kas labiau tinka, juo labiau, kad visos Linukso versijos turi puikią šios kalbos realizaciją (Free Pacal). Kitų kalbų siūlytojai pamiršta faktą, kad būtina turėti ir lengvai išmokstamą, paprastą ir nemoką IDE. Paėmus mokymui, sakykim C++, teks mažiausiai 5-6 valandas sugaišti, aiškinant, kaip teisingai sukonfigūruoti Atom redaktorių arba Visual Studio Code.
lizunas 2016-10-10 15:40
Kodėl Python pamiršai?
kukulis4 2016-10-10 15:47
Vienas dalykas, ka reiketu tureti omeny, tai kad programavimo vaikai dabar gali pradeti mokytis budami daug jaunesni. As pats programuot pradejau gal tik 6toj klasej tuo paciu paskaliu, ir tik del to, kad man buvo idomu. Tie, kam neidomu, pradmenis gavo gal 8toj ar 9toj klasej. Tuo tarpu sendien yra ivairiu renginiu, mokykleliu ir uzsiemimu, kur jau 6-7 metu vaikai gali mokytis programavimo pradmenu. Kitas svarbus dalykas yra tas, kad kokios kalbos bebutu naudojamos mokymams, perejimas prie OOP turi buti, ir turi buti anksti.
Shinigami 2016-10-10 17:13
Python nereikia nieko konfigūruoti, užtenka notepad su standartiniais nustatimais. Net ir C++ nereikalauja kažkokių siaubingu nustatimų. Tereikia notepad ir kompiliatoriaus. Nes pradmenims nekursi sudėtingų programų už daug bibliotekų ir panašiai. Pradmenims kursi viena paleidžiamaji failą iš vieno ar keliu savo paties parašytu tekstinių failų. Man tai python yra lengviau išmokstama nei paskalis. Apie D kalba girdėjau, bet neteko jos naudoti tad nieko apie ja nežinau.
vanduo4 2016-10-10 17:39
Būtų buvę įdomu išgirsti kuo iš esmės skiriasi Pascal nuo C++. O dabar tik politiniai postringavimai prieš rinkimus.
kernel_panikuoja 2016-10-10 18:39
Mokyti (kalbu apie visus/privaloma kursa, o ne A lygius/technines pakraipos gimnazijas etc. kas yra isimtis) reiketu su tokia kalba, kuri efektyviausiai perteikia programavimo pagrindus programuoti pradedanciam mokiniui, nes kalba - tai tik irankis, ir visiskai nera tikslo sekti rinkos madas, kokie irankiai yra populiariausi tam tikru metu. Jeigu Pascal'is statistiskai lengviausiai suprantamas mokiniams - tai jo naudojimas yra visiskai pateisinamas. Keisti i C++ as manau butu nesamone. Visus mokinius is karto stumti i objektiskuma, unmanaged koda, pointer'ius etc. yra per daug. Python manau viena geriausiu alternatyvu. Klausimas, ar tikrai verta apskritai keisti i kazka?... Cia turetu kazkas, kas dirba edukacijos srityje pasakyti ar tyrima atlikti.
goo.glecom 2016-10-10 19:04
Tai jus jau geriau mokytumetes visiskai nenaudingos ir profesineje veikloje nepritaikomos kalbos vien tam, kad ismokti programuoti? Tai kam to programavimo mokytis, jeigu ne tam, kad paskui paziureti, ar gali dirbti toki darba. Absurdiska sakyti, kad jau mokytis mokykloje C++ tikrai nereikia. Mokymuisi galetu mokyti tiesiog C ir C++. Tie, kam tikrai gerai seksis bus labai naudinga, o tiems, kas siaip nemoka ir neidomu, nebus jokio skirtumo, ar ten pascalis ar pythonas ar C++. Cia greiciau nenorit konkuruoti su jaunesniais uz save, nes 14 metis, kuris kokius 6 ar 7 metus 7 studijavo sitas kalbas galbut sugebes perspjaut ir veteranus, kuriems per 40.
kernel_panikuoja 2016-10-10 19:22
Tiem, kam geriau sekasi, pasirinks aukstesni lygi ar uzklasine veikla, kur susipazins su kitokiom kalbom. I vaiku smegenis kisti IT suda apie atminties baitus ir adresavima, konstruktorius, destruktorius, stl'us ir kitas nesamones tik tam, kad paskaiciuoti masyvo vidurki ir taip supazindint su kazkuo, kas siam momentui net nepopuliaru programuotoju darbo pasiulymuose ir neaisku kas apskritai ta C/C++ panaudos, kas nestos i KTU technologines sritis - va cia tai tikrai absurdiska. Tas pats, kas mokyti vairuoti pradeti su fura. Kartoju dar karta - kas del A lygiu, technines pakraipos istaigu - viskas ok., nematau problemos, tikrai ne visiems apskritai. Sedes humanitares mergaites ir skaitys kokia nors KTU "C++ pagrindai" adaptacija pagrindiniam issilavinimui - seriuosly? Ne specialistus mokykla ruosia ir ne vienai studiju krypciai studentus.
audriusn 2016-10-10 19:27
ne per smarkiai cia, visus. visalaik bus tokiu kuriem tas programavimas nx nereikalingas, jiem koki mechanizma pabert ir surinkt idomiau. tai tada gal visiem, privalomai, mechaniko kursa.
Arthuras 2016-10-10 19:28
Ui, prajuokinai.
goo.glecom 2016-10-10 19:34
Tai kam tas humanitarines mergaites apskritai to mokyti. Ir tikrai nebutina is informatikos turet butinai 10. Kam to reikia. Bet cia atskira diskusija apie mokymo programa. Nebutina visko ir mokyti apie c ir c++. Su sitom kalbom galima ir ta tavo fura pavairuot ar ka nors juokingai paprasto padaryt. #include <stdio.h> void main(void) { printf("Hello, World! n"); } Kurioj vietoj cia fura? Jei kam c++ sunku sita paskaitykit. Labai paprasta knygute. C++: A Beginner's Guide, Second Edition Herbert Schildt autorius.
kernel_panikuoja 2016-10-10 19:46
Cia C, o ne C++, tai pirma. O antra, tai jeigu taip "bukai" mokyti programuoti visiskai neaiskinus jokiu kalbos specifiniu niuansu, kad ji butu "suprantama visiems ir neapsunkintai", tai griztam i ta pacia pradzia - tada viskas remiasi i tai, kurios kalbos sintakse yra lengviau suprantama mokiniui. O kas del pacios sintakses, as manau pvz. kitu pasiulytas Python'as butu lengviau suprantamas nei C/C++, bet klausimas ar tiek lengviau uz Pascal, kad apskritai reiketu keisti.
goo.glecom 2016-10-10 19:54
Pats zinau, kad c. Bet kurioj vietoj cia fura. Ir kas cia tokio buko. As ne neziniuku apmokymais uzsiimu. Tai eik ir aiskink niuansus, kai ka nors mokysi, bet pirmiausia reiketu parodyti, kaip programuot, o ne nuo niuansu pradet. Dabar pradesiu aiskint viska apie printf(); reikia ar nereikia, kai tikslas paprastuma pademonstruot. Tai ir skundziates paskui, kad sunku ismokt, kai tereikia vini plaktuku ikalt, o kalba eina, kodel plaktukas geriau is plieno, o ne plastmases, kodel plienui dazu nereikia, kas yra grudinimas. Ka 1009 vikingai naudojo savo kalvese ir kaip apskritai plieno industrija ispopuliarejo tarp bronza naudojanciu zmoniu. Vaje vaje, kaip sunku ta vini ikalt. Bukas programavimas taip sakant. Parodai, kaip plaktuku naudotis.
VardasPavarde2 2016-10-10 20:02
Prie to pacio - www.rtfb.lt/writings/my-babel.html
kernel_panikuoja 2016-10-10 20:07
Tai kokia tavo argumentacija mokyti C/C++ mokykloje? Tam, kad mokiniai moketu sia kalba parasyt trivialu koda, kuri galima parasyti bet kokia kita kalba, ir tipo tai bus kazkoks privalumas tik del to, kad sintakse to kodo bus kalba, kuri naudojama industrijoje? Ir tai pagal tave yra "susipazinimas su kalba"? Apie tai ir eina sneka, kad mokyklinis bendras kursas yra per primityvus tam, kad pasireikstu kazkokios kalbos specifiniai privalumai, o dalines kalbos sintakses zinojimas nera susipazinimas su kalba.
goo.glecom 2016-10-10 20:09
Cia is to tavo babelio. Isvada man patiko. " Išmokti programuoti nėra lengva. Tai pareikalaus daug pastangų nepriklausomai nuo kalbos, kurią pasirinksite. Galų gale yra keletas kalbų, kurias privalu mokėti ar bent jau būti susipažinus, jei nori vadintis programuotoju. " Musu galvos neturi beribes atminties, ar begalybes neuronu jungciu. Tai gal nesvaistykim ju kalboms, kurios praktines naudos neturi. Ir velniop ta Pascali. Cia mano nuomone nepatinka ? Nesiulau kreipti demesi, bet kritika nepamaisytu.