„OnePlus 3“ kitu kampu: tai tikrai galinga flagmanų alternatyva, bet tik ne už tokią kainą (Video)  ()

Per porą savo gyvavimo metų išmaniųjų telefonų prekinis ženklas „OnePlus“ ne tik nenuskendo, bet ir šiek tiek išpopuliarėjo, o trečiosios kartos flagmaną sudaro beveik vien tik užsienio gamintojų komponentai, tačiau jo kaina nėra tokia, kokios tikimės iš Kinijos gamintojų. Jau skelbėme vieną apžvalgą apie „OnePlus 3“, tačiau viena apžvalga parodo tik vieno apžvalgininko įspūdžius ir nuomonę. Kad susidarytumėte aiškesnį vaizdą, pristatome dar vieną atsiliepimą, tačiau jau iš kito apžvalgininko lūpų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-11-04 „OnePlus 3“ kitu kampu: tai tikrai galinga flagmanų alternatyva, bet tik ne už tokią kainą (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dizainas

Lyginant su išmaniųjų telefonų rinkos senbuviais „OnePlus“ visa dar tebėra jauniklis, todėl kinai kiekvienais metais daug ryškiau pakeičia savo modelių dizainą, nei tai daro „Samsung“ kas penkerius metus. Nuo plastikinio, užtai nebrangaus „OnePlus One“, gamintojo inžinieriai perėjo prie magnio lydinio ir metalo apvadų ir soft-touch plastiko.

Išmanusis telefonas atrodo patraukliai, kampuotas, tačiau nestoras. Tiesa, išorė niekuo ypatingu nepasižymi ir jį atskirti nuo kai kitų gamintojų analogų iš pirmo žvilgsnio būtų nelengva. Po ekranu esantis mygtukas turi sklandžiai veikiantį pirštų atspaudų skaitytuvą, tačiau jo iš tiesų paspausti neįmanoma – jis nėra mechaninis.

Kairėje išmaniojo telefono pusėje esančiu mygtuku galite aktyvuoti tylų režimą – labai padės akimirkomis, kai jaučiatės nepatogiai dėl ne laiku sulaukto skambučio. Kameros modulis iškilęs virš korpuso, todėl gali greitai susibraižyti ir dėl to nukentės ne tik estetinis vaizdas, bet ir nuotraukų kokybė.

Ekranas ir garsas

Atėjo laikas pripažinti, kad puikiai sureguliuoti AMOLED matricas galima tik jų gamintojo „Samsung“ prietaisuose. Visi kiti gamintojai bando rasti kompromisą tarp ryškumo ir spalvų perdavimo tikroviškumo. „OnePlus“ pakluso klientų pageidavimams, kurie mėgsta itin spalvingą vaizdą, tačiau kitais atžvilgiais ekranas atrodo labai gerai.

„OnePlus 3“ ekrano savybės:

  • Ryškumas (Maks. / Min.) 420/1 cd/m2
  • Spalvų gama (sRGB)> 100%
  • DeltaE 1,8
  • Gama 2,4
  • Spalvų temperatūra 8200K

Vaizdas ekrane labai ryškus ir puikiai matomas net ryškioje šviesoje. Matymo kampai taip pat nepriekaištingi, kaip ir oleofobinė danga, o ir subraižyti jį nebus paprasta.

Tariamai naujo tipo „Optic AMOLED“ ekranas iš tiesų nėra toks „šviežias“ – įprasta matrica su dvigubu poliarizacijos sluoksniu, tik šiek tiek kitaip sukonfigūruota. Pagal kolorimetro parodymus galima spręsti, kad minėta konfigūracija yra persotintos spalvos (užtai beveik nėra parazitinių atspalvių) ir šiek tiek padidinta spalvų temperatūra.

„OnePlus 3“ garsiakalbis yra vidutinės kokybės: labai garsus ir, klausant žmogaus balso arba baladės tik su viena gitara, viskas atrodo gana gera. Bet atkuriant sudėtingesnę muziką skambesyje pastebimas metalo atspalvis,  tarsi išmanusis telefonas būtų cinkuoto kibiro viduje. Klausant maksimaliu garsu mušamieji viską sulieja į sunkai suvokiamą kakofoniją, tačiau sumažinus garą muzika skamba pakenčiamai.

Techninė įranga

„OnePlus 3“ techninė įranga tikrai verta flagmano vardo, be jokių išimčių. Nors kadaise prabangus procesorius „Snapdragon 820“ jau nebėra pats galingiausias (jį aplenkė „Apple A10“ ir „Snapdragon 821“), tačiau jis vis dar tebėra labai geras ir žaidimuose pasirodo geriau nei „Exynos 8890“, naudojamas „Samsung Galaxy S7“, o jo keturi branduoliai dirba greičiau nei dešimt „MediaTek Helio X25“ branduolių.

Su operatyviąja atmintimi kinai šiek tiek sukčiauja. Nors „OnePlus 3“ tikrai jos turi 6 gigabaitus, tačiau naudojami ne daugiau kaip keturi, nes įlituoti NAND mikroschemą į išmanųjį telefoną gana lengva, o optimizuoti energijos suvartojimą, kai atidaryta daugybė programų – visai kas kita. Gamintojo atstovai oficialiai pripažino, kad sukūrė telefoną su  6 GB RAM tik dėl įvaizdžio ir jis naudoja tik 4 iš jų, todėl, kad akumuliatorius neišsikrautų per greitai. „OnePlus“ pirkėjams pasiūlė gauti root teises ir patiems pakeisti multitasking nustatymus taip, kad būtų naudojama visa operatyvioji atmintis.

Kai kurie entuziastai tokias gudrybes jau padarė ir tada „OnePlus 3“ sugebėjo išlaikyti fone penkiomis programomis daugiau nei „Galaxy S7“. Malonus niuansas, bet kam vidutiniam vartotojui gali prireikti vienu metu veikiančių penkių žaidimų?

Visa tai, žinoma, nepaneigia fakto, kad išmanusis galingos įrangos ir vos Full HD ekrano raiškos dėka savo sparta lenkia daugelį 2016 metų „Android“ flagmanų. Kinus galima pagirti už minimalų korpuso kaitimą ir beveik visiškai nekrentančios galios dėl perkaitimo.

Programinė įranga

Pirmasis „OnePlus“ pasirodė su įdiegta „Cyanogen OS“, tačiau ši draugystė truko neilgai. Dabar kinai plėtoja savo operacinę sistemą „Oxygen OS“ su daug patobulinimų ir panašią į „švarų“ „Android“. Reikia pasakyti, kad sąsaja gavosi sėkminga – pradedantieji nepasiklys tarp jiems nereikalingų funkcijų, o patyrę išmaniųjų telefonų naudotojai ras ką pakeisti. Pavyzdžiui, piktogramas arba „Google“ paieškos programėlę galia perkelti į norimą vietą arba pašalinti. Galima sukeisti „atgal“ ir „ atidarytų programų“ mygtukų reikšmes arba juos atjungti.

Iš anksto įdiegtos programinės įrangos nedaug, bet atskira galerija, failų tvarkyklė ir muzikos grotuvas yra. Taip pat yra juoda dizaino tema (prisiminsime, kad AMOLED nenaudoja akumuliatoriaus energijos juodos spalvos atkūrimui). Pranešimų juostą galite sukonfigūruoti pagal savo skonį. Labai patogi ir gerai apgalvotos sistema!

Pasidalinkite su draugais
(2)
(6)
(-4)

Komentarai ()