Prasideda naujoji transporto era: Vokietijos traukiniai bus varomi vandeniliu (Video)  (25)

Vokietija taps pirmąja šalimi pasaulyje, pradėsiančia naudoti vandeniliu varomus keleivinius traukinius, kurių išmetalai tebus garai ir vanduo. Ji užsakė 14 traukinių iš Prancūzijos kompanijos Alstom ir po patvirtinimų procedūros pradės naudoti juos Buxtehude–Bremervörde–Bremerhaven–Cuxhaven maršrutu 2017 metų gruodį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Coradia iLint yra pirmasis traukinys, kuris bus gaminamas didelėmis serijomis, galės vienu bako pripildymu nuvykti 600-800 km, o jo ratus suks vandenilio kuro elementai. Papildomas privalumas – jis beveik nekelia triukšmo.

Į kuro elementą tiekiamas vandenilis jungiasi su aplinkos oro deguonimi ir tiekia traukinį varančią elektros energiją. Energijos sistemai lankstumo suteikia ličio jonų baterijos, kuriose bus kaupiama energija, kurios naudojimą reguliuos išmani energijos valdymo sistema.

Alstom žada trasoje sukurti būtiną vandenilio tiekimo infrastruktūrą, tad ateityje investavimas į vandenilio traukinius bus paprastesnis. Negana to, kompanija vandenilį gauna iš chemijos įmonių, kur šis elementas gaunamas kaip pašalinis produktas. Tad šie traukiniai tikrai nepadidina emisijų: nuo elektros išgavimo iki veikimo.

Nuderlandai, Danija ir Norvegija taip pat išreiškė susidomėjimą šiais traukiniais.

Teodora Zareva
bigthink.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(35)
(2)
(33)

Komentarai (25)