Ukrainos karinė pramonė dirba iš peties: universalus karinis bepilotis galės nuskristi net 1000 km (Video)  ()

Ukrainos valstybinė įmonė „Antonov“ kartu su lyderiaujančiomis šalies įmonėmis kuria universalų bepilotį aviacinį kompleksą „Gorlica“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak valstybinio koncerno „Ukroboronprom“, šis bepilotis skraidantis aparatas galės atlikti taktines operacijas ir gabenti kovai pritaikytus modulius. Skrydžio atstumas – daugiau nei 1000 km. Be to bepilotis galės pakilti iki 5 km aukščio ir ore išbūti apie 7 valandas.

„Mes jau gali aprūpinti savo tėvynės armiją aukštos kokybės technologijomis ir bepilote technika. Per pastaruosius metus mes kruopščiai kūrėme naujo pobūdžio ginklus ir sėkmingai juos naudojame praktikoje“, – pareiškė koncerno „Ukroboronprom“,  generalinis direktorius Romanas Romanovas.

Tai nėra pirmasis „Ukroboronprom“ karinės robotikos kūrinys, siūlomas Ukrainos armijai. Neseniai koncernas pristatė pirmąjį  pristatė pirmąjį šalyje sukonstruotą multi-modulinį bepilotį-šarvuotį „Fantomas“, apie kurį jau rašėme.

Beje, visai nesenai, ukrainiečiai pasinaudoję minios finansavimo platforma, surinko pinigų dar vienam karinės paskirties bepiločiui. Video apie šį projektą galite pamatyti žemiau:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Robotika.lt
Robotika.lt
(23)
(5)
(18)

Komentarai ()