Netikėtas incidentas: bepilotė skraidyklė ore įsirėžė į lėktuvą  (7)

Į Londono „Heathrow“ oro uostą besileidžiantis lėktuvas, manoma, susidūrė su bepilote skraidykle.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Oro linijų „British Airways“ lėktuve buvo 132 keleiviai ir 5 įgulos nariai, tačiau lėktuvas nusileido saugiai, praneša pareigūnai.

Po nusileidimo keleivinio orlaivio pilotas pranešė, kad objektas – tikėtina bepilotė skraidyklė (ang. drone) – trenkėsi į „Airbus A320“ priekį.

Aviacijos atstovai, įsikūrę „Heathrow“ oro uoste, pradėjo tyrimą. Nėra sulaikytųjų ar įtariamųjų.

Jei pasitvirtintų, kad bepilotė skraidyklė atsitrenkė į lėktuvą, tai būtų pirmasis tokio tipo incidentas Jungtinėje Karalystėje. Tikėtina, kad šiems skraidymo aparatams toliau populiarėjant, panašių įvykių pasitaikys daugiau.

Jau dabar su šiomis skraidyklėmis yra šnipinėjama, ieškoma nusikaltėlių ir tiesiog žaidžiama. Dronų rinka kiekvienais metais vis sparčiau plečiasi.

Britanijos skrydžių saugumo agentūra „UK Airprox Board“ praeitą mėnesį nurodė, kad per praeitų metų šešis mėnesius nuo balandžio iki spalio buvo užfiksuoti 23 incidentai, kai orlaiviai vos nesusidūrė su dronais.

Per vieną iš tų incidentų, įvykusį rugsėjo 22 dieną, lėktuvo „Boeing 777“ įgula pranešė vos išvengusi susidūrimo su praskrendančia skraidykle, laineriui kylant.

Tyrėjai padarė išvadą, kad dronas buvo tame pačiame aukštyje kaip laineris ir kad jie prasilenkė 25 metrų atstumu.

Praėjus vos kelioms dienoms, rugsėjo 30-ąją, kita skraidyklė buvo atsidūrusi vos už kelių metrų nuo lėktuvo „Airbus A319“, kuris leidosi Hitrou oro uoste.

„Buvo tik laiko klausimas, kada įvyks susidūrimas su bepilote skraidykle, žinant, kad daugybę jų skraidina mėgėjai, nesuprantantys pavojų ir taisyklių“, – sakė Britanijos avialinijų pilotų asociacijos skrydžių saugumo specialistas Steve'as Landellsas (Stivas Landelsas).

Pagal Britanijos įstatymus bepilotės skraidyklės negali būti leidžiamos netoli lėktuvų, sraigtasparnių ir oro uostų, taip pat privalo skraidyti ne didesniame negu 400 pėdų (122 metrų) aukštyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(22)
(1)
(21)

Komentarai (7)