TOP 8 perkamiausių telefonų iš Kinijos: lietuvių dėmesio sulaukia tik išskirtiniai modeliai (Foto, Video)  (3)

Rubrika Kinijos turgelio stebuklai technologijos.lt įsitvirtino nuo vasaros ir per šį laiką aprašėme daugybę kiniškų įdomybių – nuo tikrai įdomių gaminių iki dėmesio vertų išpardavimų. Metų gale paprašėme statistikos iš Kinijos – kas iš visų pristatymų labiausiai sudomino mūsų skaitytojus ir koks gi tikrasis jų skonis. Pirmasis iš gautų TOPų skirtas telefonams – tik užmetus akį matosi, kad technologijos.lt skaitytojai ne pėsti – bet ko jiems tikrai nereikia, o grūdus nuo pelų atskiria labai lengvai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Suskaičiavome, jog iš viso nuo vasaros aprašėme beveik 30 skirtingų kiniškų telefonų – vieni jie buvo įdomios išvaizdos, kiti su netradiciniais parametrais, o treti tiesiog fantastiškai pigūs. Tačiau išskirtinio skaitytojų dėmesio sulaukė tik 8 modeliai. 

Turbūt būtų per daug skambu juos pavadinti pačiais geriausiais, nes geriausio telefono iš vis nėra. Tie modeliai, kurie pasižymi fantastišku dizainu, pagal fizinį atsparumą niekaip neprilygs karinio standarto telefonams, o dėl mažos erdvės jų baterija visada bus mažesnės talpos už rekordininkus. Iš kitos pusės, atspariausi telefonai visada šiek tiek kampuoti ir kur kas storesni, tad tikėtis ypač geros išvaizdos neverta.

Tad visais atvejais tenka rinktis pagal asmeninius poreikius. Tačiau į šį TOP 8 sąrašą papuolę telefonai gali patenkinti daugumos poreikius – jame yra ir rekordininkų pagal baterijos talpą, ir fantastiško dizaino modelių, ir ypač tvirtų telefonų. Ir nei vieno telefono iš „pilkosios“ zonos, kurioje yra daugybė modelių, neturinčių labai didelių išskirtinumų – panašu, kad tokie modeliai technologijos.lt skaitytojų paprasčiausiai nedomina.

Taigi, populiariausi modeliai yra tokie.

1. OUKITEL K10000

Per šventinius išpardavimus jį galima įsigyti už labai simpatišką kainą – šiuo metu gearbest jį siūlo už 136€, tačiau tokios kainos likutis yra ribotas (TOPo rašymo metu buvo likę 30 vienetų).

Turbūt nieko keista, jog pats populiariausias išmanusis telefonas, beveik dvigubai aplenkęs artimiausią konkurentą yra „OUKITEL K10000“.  Trumpas išmaniųjų veikimo laikas be energijos atsargų papildymo daugeliui vartotojų yra tikras galvos skausmas – ši problema kamuoja viso pasaulio vartotojus, ne išimtis ir lietuviai. Būtent dėl šios priežasties rinkoje vis dažniau pasirodo prietaisai su itin talpiomis 4000-6000 mAh baterijomis. Tačiau jų tarpe tikrai išskirtinis modelis yra  bendrovės „OUKITEL“ telefonas „K10000“ – jame inžinieriai sugebėjo sutalpinti net 10 000 mAh talpos akumuliatorių!

Tiesa, tai ne pats talpiausias akumuliatorius rinkoje – šiuo metu naujas rekordas priklauso Kinijoje pagamintam „YAAO 6000 Plus“ su 10900 mAh talpos baterija. Bet skirtumas ne toks jau ir didelis, o prisiminus, kad „YAAO 6000 Plus“ dar net nepardavinėjamas, šiuo metu geriausiu pasirinkimu vis tiek išlieka „OUKITEL K10000“.

Pasak gamintojo, šis modelis gali pasigirti iki 10 dienų autonomija naudojant vidutinišku intensyvumu. Kad gamintojo pažadai nėra toli nuo realybės patvirtina internete esančios apžvalgos, kuriose pasakojama, jog filmus 50 proc. ryškumu galima žiūrėti 31 val., o žaisti „epic citadel “ su įjungtu Wi-Fi ir nustačius 100 proc. ekrano ryškumą – 13 val. 50 min.

Naudojant firminį įkroviklį 9V/2A ir „MediaTek“ greito įkrovimo funkciją „PumpExpress“ pilnas gigantiškos baterijos įkrovimas už trunka apie 3,5 valandos.

„OUKITEL K10000“ išsiskiria ne tik akumuliatoriaus talpa, bet ir nestandartiniu korpusu. Savo išore naujiena primena sustiprintus išmaniuosius telefonus ir gavo originalų korpusą iš metalo ir plastiko. Dėl itin talpaus akumuliatoriaus prietaisą pagaminti kompaktišku nepavyko – jo matmenys yra 160,7 x 72,4 x 13 mm, o svoris – 184 gramai.

Išmaniojo ekranas aprūpintas 5,5 colių IPS matrica su gerais matymo kampais ir HD raiška, kurios telefonui visiškai pakanka, o energijos reikalauja mažiau už Full HD. Inžinieriai, rinkdamiesi procesorių „OUKITEL K10000“, taip pat pirmiausia pagalvojo apie autonomiją. Čia naudojamas ekonomiškas „MediaTek MT6735“ su keturiais 64 bitų „ARM Cortex-A53“ (1,0 GHz) branduoliais ir grafikos greitintuvu „Malis-T720“. Žinoma, šis lustas neleis pasimėgauti visais naujausiais trimačiais žaidimais, tačiau telefonas aiškiai sukurtas ne pramogoms.

„OUKITEL K10000“ turi 2 GB RAM ir 16 GB vidinės atminties. Pastarosios talpa gali būti išplėsta su atminties kortelėmis. Ant galinio skydelio patalpintas 8 megapikselių (interpoliacija iki 13 MP) kamera su LED blykste ir automatiniu fokusavimu, o priekyje rasite kamerą su 2 megapikselių (interpoliacija iki 5 MP) jutikliu. Prietaisas leidžia įdiegti dvi SIM korteles ir palaiko 4G LTE korinio ryšio tinklus. Naudojama „Android 5.1 Lollipop“ operacinė sistema.

2. Yotaphone 2

Po pristatymo „YotaPhone 2“ prekyba ėjosi gan sunkiai ir kaip dabar aiškėja, pagrindinė to problema – pernelyg didelė kaina. Ką tik pristatę šį išmanųjį kūrėjai tikėjosi gauti apie 490 eurų, bet prekybai sunkiai judant iš mirties taško, po pusantrų metų, be nuolaidų jį jau galima įsigyti už 122 €. O dabar, pritaikius dar ir šventines nuolaidas, jį galima įsigyti už 109€. Pagal tai, kaip aktyviai jį perka lietuviai, panašu, jog naujoji gamintojų strategija pasiteisino – telefonas tikrai išskirtinis, o jo kaina tokia, kad sunku atsispirti įdomių inovacijų pabandymui.

Nors dažnai frazė „analogų neturintis produktas“ sutinkama su šypsena, tačiau rusiškas telefonas „YotaPhone 2“ iš tikro toks yra.  „YotaPhone 2“ išskirtinė savybė yra tai, kad jis turi po vieną ekraną abiejose korpuso pusėse, iš kurių vienas pagamintas naudojant energiją ir akis tausojančią E-Ink technologiją, todėl puikiai tiks mėgstantiems daug skaityti. Abu ekranai yra jautrūs lietimui ir atlieka visas įprastas išmaniojo telefono funkcijas.

Žinoma, specifikacijos jau nebėra pačios aktualiausios, tačiau atgyvenusiomis jų taip pat nepavadinsi:

  • Spalvotas ekranas: 1080×1920, AMOLED, 442 ppi, Gorilla Glass 3, jutiklinis
  • E-Ink ekranas: 4,7’’, 540х960, 16 pilkumo atspalvių, 235 ppi, Gorilla Glass 3, jutiklinis
  • Procesorius: keturių branduolių, 2,26 GHz, „ Qualcomm Snapdragon 801“
  • Operatyvioji atmintis: 2 GB
  • Vidinė atmintis: 32 GB, kortelių lizdo nėra
  • Kameros: galinė – 8 MPx, su automatiniu fokusavimu ir blykste ; Priekinė – 2,1 MPx
  • Operacinė sistema: Android 4.4
  • Tinklai: LTE, UMTS, GSM/EDGE
  • Ryšiai: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, microUSB 2.0, Bluetooth 4.0, NFC
  • Akumuliatorius: 2500 mAh, belaidis Qi įkrovimas
  • Kita: palaiko LTE ir dvi SIM korteles
  • Matmenys: 144,9х69,4х8,95 mm
  • Svoris: 145 g

3. Nomu S10

Išskirtinis šio telefono bruožas tikrai stebinanti ir net labai simpatiška kaina, atsižvelgiant į telefono ištvermę - elektroninėje parduotuvėje „Gearbest“ išmanųjį telefoną „Nomu S10“ šiuo metu galima įsigyti už itin kuklią 109 € sumą. Jei kyla abejonių, ar tai iš ties pigu, pasižvalgykite, kiek Lietuvoje kainuoja padidinto fizinio atsparumo CAT telefonai - nerasite pigiau nei 200€.

Tai vienas iš taip vadinamų „neužmušamų“  telefonų, idealiai tinkamu statybininkams, darbininkams, ekstremalių pomėgių gerbėjams, žvejams ir visiems tiems, kas nenori baimintis dėl kiekvieno telefono sukrėtimo ar nukritimo.

Kaip įprasta tokiais atvejais, išmaniojo telefono „Nomu S10“ atsparumą vandeniui ir dulkėms patvirtina IP68 sertifikatas. Tačiau telefonas išveria ir dar daugiau pavojų – speciali kelių sluoksnių karinius standartus atitinkanti korpuso konstrukcija užtikrina ypač gerą išmaniojo telefono atsparumą smūgiams.

Tai nereiškia, kad telefoną bus galima naudoti vietoje plaktuko ar plytos, bet jis turėtų kantriai ištverti kritimus iš nedidelio aukščio ar netyčinius trinktelėjimus į kietą paviršių. Ištverti būtent tai, dėl ko dažniausiai sulūžta telefonai, patekę į statybininkų, meistrų ir darbininkų rankas – dirbant fizinį darbą, tiesiog neįmanoma telefoną apsaugoti nuo visokiausių netyčinių trinktelėjimų. Galite pažiūrėti, kaip rusai tikrino jo fizinį atsparumą:

Be to, maloniai stebina ir tas faktas, kad „Nomu S10“ korpusas yra atsparus šalčiui, todėl gamintojas užtikrintai skelbia, jog šį išmanųjį telefoną be jokių problemų galima naudoti net ir esant -22 laipsnių temperatūrai.

Reikia įvertinti ir tai, kad „Nomu S10“ 5 colių įstrižainės IGZO technologijos ekraną nuo susibraižymų saugo „Corning Gorilla Glass 3“ stiklas.

Techninės charakteristikos pačių reikliausių pirkėjų jos nenudžiugins – tai vidutinės spartos telefonas. Toks pasirinkimas visai logiškas, nes našumo tikrai užteks ne tik pagrindiniams poreikiams, bet ir žaidimams – tą garantuoja integruotas keturių branduolių „MediaTek MTK6737“ centrinis procesorius, 2 GB operatyvioji RAM atmintinė bei pažangi ir gerai optimizuota operacinė sistema „Android 6.0 Marshmallow“. Be to, būtina paminėti ir 5000 mAh talpos bateriją, kurią, naudojant greitos įkrovos technologiją, pilnai galima įkrauti vos per dvi valandas.

4. OnePlus 3

Šventiniu laikotarpiu siūloma šiuos telefonus įsigyti už 398€ - už tokią kainą modelių kiekis ribotas (TOP rašymo metu siekė 75 vienetus, bet gan sparčiai seko), o jiems pasibaigus kaina ūgtelės virš 445€

Tai turbūt vienas iš pačių garsiausių kiniškų telefonų, apipintas liaupsėmis ir legendomis, vadinamas „flagmanų“ žudiku – dėl ypač gerų parametrų ir sąlyginai ypač mažos kainos.

5,5 colių įstrižainės „Optic AMOLED“ (modifikuotos „super AMOLED“) technologijos ekranas padengtas apsaugine plėvele, užklijuota ne ant kokio nors pigaus neaiškaus gamintojo stiklo, o ant „Gorilla Glass 4“. Ekrano raiška – „Full HD“ (1080 x 1920 taškų), tad taškų tankis – apie 401 ppi. Be to, gamintojo atstovai tikina sukūrę našumo profilį, kuris pagerina matomumą ryškioje šviesoje. Optic AMOLED taip pat turi dvigubą poliarizacijos sluoksnį, kuris, pasak „OnePlus“ inžinierių, spalvas padeda padaryti ryškesnes ir labiau realistiškas.

Telefonas  gavo keturių branduolių SoC „Snapdragon 820“, o LPDDR4 tipo operatyviosios atminties „OnePlus 3“ naudoja net 6 GB, kurie patenkins ir išrankiausių vartotojų poreikius. Išmanusis telefonas vidinės atminties turės 64 GB, o ją padidinti atminties kortelių pagalba nepavyks, nes nebus jų lizdo.

Pagrindinė 16 MP kamera naudoja „Sony IMX298“ jutiklį su optiniu ir skaitmeniniu vaizdo stabilizavimu, o priekinė tenkinasi 8 megapikselių „Sony IMX179“ jutikliu su  skaitmeniniu stabilizavimu. Pirštų antspaudų skaitytuvas integruotas į žemiau ekrano esantį fizinį mygtuką. Yra NFC mikroschema ir USB Type-C jungtis. Dvi SIM kortelės gali veikti tuo pačiu metu. Baterijos talpa – 3000 mAh. Metalinio korpuso matmenys yra 152,7 × 74,7 × 7,35 mm, o sveria prietaisas 158 g.

Iš anksto įdiegta „Android 6.0.1“ OS ir firminė vartotojo sąsaja „OxygenOS 3.0“.

Gamintojas akcentuoja ne tik fenomenalius „OnePlus 3“ skaičiavimo gebėjimus, kuriuos užtikrina „Snapdragon 820“ ir 6 GB RAM tandemas, bet taip pat giriasi greito įkrovimo technologija. Prijungimas prie maitinimo šaltinio vos per 30 minučių įkrauna bateriją iki 60 proc., kurių turėtų pakakti  septynioms valandoms nepertraukiamo HD video atkūrimo.

Apie OnePlus 3 galite paskaityti ir šias lietuviškas apžvalgas.

5. OUKITEL U20 Plus

Šiuo metu „OUKITEL U20 Plus“ galima įsigyti už 110 € - praėjus šventiniam laikotarpiui ji turėtų kilti, bet ne daugiau nei 150€.

Tik prieš kelias dienas aprašytas išmanusis iš karto sulaukė didelio dėmesio ir sparčiai šuoliuoja į TOP viršų. Visų pirma šis 5,5 colių įstrižainės aukštosios raiškos (1920 x 1080) ekraną turintis išmanusis telefonas iš kitų kiniškų telefonų, žinoma, labiausiai išsiskiria dėl galinėje dalyje integruotos dvigubos kameros. Iki šiol tokią kamerą turėjo tik brangiausi flagmanai, o dabar ją galima išbandyti už tiesiog juokingą kainą.

Galinė kamera naudoja 13 megapikselių „ Sony IMX135“ jutiklį su interpoliacija iki 16 MP ir papildomą 0.3MP modulį. Kaip atrodo nuotraukos su dviguba kamera, galima pažiūrėti šiame video – tai pačios kompanijos bandymai realiose sąlygose:

Vis dėlto tai ne vienintelės telefono stiprybės. Kinijoje „OUKITEL U20 Plus“ itin teigiamai yra vertinamas ir dėl 3300 mAh talpos baterijos, naujos kartos keturių branduolių „MediaTek MTK6737“ centrinio procesoriaus, 2 GB operatyviosios RAM atmintinės bei „Mali-T720“ vaizdo plokštės.

Be to, išmanusis telefonas „OUKITEL U20 Plus“ turi 16 GB vidinę atmintį, tačiau ją esant poreikiui galima praplėsti dar 128 GB. Be to, „OUKITEL U20 Plus“ taip pat yra parduodamas su iš anksto įdiegta „Android 6.0“ operacine sistema, integruotu piršto anspaudų skaitytuvu ir be jokios abejonės daugumą turėtų nustebinti ne tik dėl dviejų SIM kortelių palaikymo, bet ir dėl to, nes gali būti naudojamas tiek su micro, tiek su nano tipo SIM kortelėmis.

6. „Vernee Mars“

Be nuolaidos telefonų kaina siekia apie 234€, tačiau šventinių išpardavimų metu jie kainuoja 218€, bet tokios kainos telefonų kiekis yra ribotas.

Vasaros pabaigoje tai buvo vienas iš pačių geriausių išmaniųjų telefonų pagal kainą ir parametrus, nors ir dabar tai labai konkurencingas modelis. Aukštosios raiškos (1920×1080) 5,5 colių įstrižainės ekraną turintis „Vernee Mars“ išmanusis telefonas išsiskiria itin našiu aštuonių branduolių 64 bitų centriniu procesoriumi „Helio P10“, aprūpintas „Mail-T860“ vaizdo plokšte bei 32 GB vidine atmintimi (TF kortele galima praplėsti dar 128 GB), o kas svarbiausia, turi net 4 GB dydžio RAM atmintinę.

Net ir išrankiausią pirkėją nustebinti turėtų „Vernee Mars“ galinėje dalyje panaudotas „ SONY IMX258“ 13 megapikselių foto kameros sensorius, o lietimui jautraus ekrano itin gerą tikslumą užtikrina panaudota „Sharp TDDI“ technologija.

Verta paminėti ir visiškai metalinį šio išmaniojo telefono korpusą, integruotą piršto atspaudų skaitytuvą  bei neįtikėtinas ryšio galimybes. Čia „Vernee Mars“ išsiskiria ne tik integruotu 4G ryšio moduliu, bet ir įdiegtu 2,4 GHz ir 5 GHz dažnio ruože veikiančiu WiFi moduliu, palaikančiu IEEE 802.11ac standartą.

Galiausiai, tiesiog neįmanoma nesižavėti ir 3000 mAh talpos ličio polimerų baterija, kurią iki 50% ribos galima pakrauti vos per pusvalandį – tam naudojamas „Vcharge“ techninis sprendimas.

Ir jeigu išvardinti privalumai neįtikino „Vernee Mars“ galimybėmis, dar galima pridėti, kad šiame išmaniajame telefone yra integruota USB-C tipo jungtis, realizuotas dviejų SIM kortelių palaikymas bei naudojama visiškai originali ir jokių modifikacijų neturinti bei tiesiai iš „Google“ serverių atnaujinama „Android 6.0“ operacinė sistema.

Tai, kad šis telefonas „nepėsčias“, puikiai parodo jo spartos testas lyginant su OnePlus3:

 

7. „Vernee Apollo Lite“

 

Kaina be nuolaidos priklauso nuo konkrečių specifikacijų – svyruoja nuo 180€ iki 240€. Tačiau paspaudus ant bet kurio iš modelių, matosi, kad šventiniu laikotarpiu jų visų kaina suvienodinta iki 163€, tačiau kaip įprasta, tu tokia nuolaida parduodamų modelių kiekis yra ribotas, tad susidomėjus ilgai delsti neverta.

Tai dar vienas įspūdingas „Vernee“ kompanijos išmanusis telefonas, pristatytas po „Vernee Mars“. Šis išmanusis telefonas yra komplektuojamas su dešimties branduolių 64 bitų „MediaTek Helio X20“ centriniu procesoriumi, turi 4 GB operatyviąją RAM atmintinę, 5,5 colių IGZO technologijos aukštosios raiškos „2.5D Arc Corning Gorilla 3“ stiklu apsaugotą ekraną bei 32 GB vidinę atmintį, kurią esant poreikiui naudojant TF tipo atminties kortelę galima praplėsti dar 128 GB.

Šiame metalinį korpusą turinčiame išmaniajame telefone taip pat rasime ir 16 megapikselių kamerą, kuri geba filmuoti 4K raiška. Be to, „Vernee Apollo Lite“ yra įdiegtas dviejų SIM kortelių palaikymas bei piršto antspaudų skaitytuvas ir integruotas 4G ryšio modulis bei USB-C tipo jungtis.

Galiausiai svarbu paminėti, kad išmanusis telefonas maloniai stebina ir dėl savo itin talpios 3180 mAh talpos baterijos bei „Pump Express 3.0“ techninio sprendimo. Pastarojo dėka šią didelės talpos bateriją iki 50% galima įkrauti vos per 30 minučių.

Neabejotinai daugumą pradžiugins ir tas faktas, kad „Vernee Apollo Lite“ išmanusis telefonas yra platinimas su visiškai originalia ir jokių papildomų gamintojo modifikacijų neturinčia „Android 6.0“ operacinės sistemos versija.

Kuo skiriasi ir kuo panašūs „Vernee Apollo Lite“ ir „Vernee Mars“ – tolesnėje lentelėje:

 

Vernee Apollo Lite

Vernee Mars

Įstrižainė

5,5 colių

5,5 colių

Ekrano raiška

1920 x 1080

1920×1080

Procesorius

Dešimties branduolių 64 bitų „MediaTek Helio X20“

Aštuonių branduolių 64 bitų „Helio P10“

RAM

4 GB

4 GB

Duomenų atmintis

32 GB (TF kortele galima praplėsti dar 128 GB)

32 GB (TF kortele galima praplėsti dar 128 GB)

Galinė kamera

16 Mpx

13 Mpx

Baterijos talpa

3180 mAh

3000 mAh

Korpusas

Metalinis

Metalinis

Kainos su nuolaidomis

163

208

 

8. Oukitel U15S

Šiuo metu Oukitel U15S telefonas siūlomas po 138€, ir kaip įprasta šventinių išpardavimų laikotarpiu, tokios kainos modelių kiekis yra ribotas.

Pagrindinis telefono išskirtinumas – jo išvaizda, kuri yra praktiškai identiška „Apple iPhone 7 Plus“ flagmanui, bet už jį yra pigesnis bent 10 kartų ir aišku, turi kuklesnius parametrus. 

Įvertinant jo kainą, tai netgi labai geras telefonas, turintis metalinį korpusą, piršto antspaudų skaitytuvą, dviejų SIM kortelių palaikymą, 4G ryšio modulį, iš karto įdiegtą „Android 6.0 Marshmallow“ operacinę sistemą bei aukštosios raiškos IPS technologijos 5,5 colių įstrižainės „Sharp“ ekraną.

Prie aukščiau paminėtų aspektų svarbu pabrėžti dar ir tai, kad „Oukitel U15S“ yra integruota 16 megapikselių „Panasonic“ kamera, aštuonių branduolių „MediaTek MT6750T“ centrinis procesorius, „ARM Mali-T860“ vaizdo plokštė, 4GB RAM, 32 GB ROM bei 2450 mAh talpos baterija. Be to, vidinę „Oukitel U15S“ atmintį esant poreikiui bet kada galima praplėsti papildomais 128 GB panaudojant TF tipo atminties kortelę.




Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(25)
(12)
(13)

Komentarai (3)