Laikai keičiasi: lietuviai nebenori šildytis malkomis - surado greitesnį ir patogesnį šildymo būdą  (2)

Elektros ir dujų skirstymo bendrovė „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) šiemet per vienuolika mėnesių pasirašė 9164 dujų įvedimo sutartis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujų dujų klientų skaičius šiemet nuosekliai augo visus metus, didžiausias augimas fiksuotas gegužės-birželio mėnesiais.

Per šiuos du mėnesius, palyginti su pernai, sutarčių skaičius šoktelėjo trigubai. Šiemet aktyviausiai dujinį šildymą renkasi kauniečiai – čia naujų klientų, palyginti su pernai, padaugėjo daugiau nei dukart: norą įsivesti dujinį šildymą pareiškė 3626 kauniečiai, tai sudaro 40 proc. visų Lietuvoje sudarytų sutarčių.

Didelis klientų augimas fiksuojamas Panevėžyje ir Šiauliuose – norą įsivesti dujinį šildymą išreiškė atitinkamai 166 ir 182 proc. daugiau gyventojų nei 2015 metais.

ESO generalinės direktorės Dalios Andrulionienės teigimu, įspūdingą dujų populiarumą lemia rekordinėse žemumose esančios gamtinių dujų kainos, palankesnės prijungimo prie dujų skirstymo tinklo sąlygos, paprastesnis bei greitesnis dujų įvedimo procesas.

„Klientai nuosavo būsto šildymo būdą renkasi pagal du svarbiausius kriterijus – kainą ir patogumą. Todėl visiškai natūralu, jog šiuo metu esant geriausioms sąlygoms gyventojai renkasi gamtines dujas. Mes savo ruožtu rūpinamės, kad dujas įsivesti būtų kuo paprasčiau ir patogiau“, – sakė D. Andrulionienė.

Nuo 2017 m. dujų įvedimo procesas bus dar paprastesnis. Gyventojai, planuojantys dujas naudoti vandens ir patalpų šildymui, už prijungimo prie dujotiekio darbus ir už dujų paleidimo į kliento sistemą paslaugą galės atsiskaityti vienu mokėjimu ir nereikės papildomai vykti į klientų aptarnavimo centrą užsisakyti dujų paleidimo paslaugos – tuo pasirūpins ESO.

Pastebima, jog vis daugiau klientų patogu naudotis elektroninėmis paslaugomis. Šiemet apie 32 proc. paraiškų dėl dujų įvedimo pateikta internetu – per savitarnos portalą www.manogile.lt. Preliminarų prijungimo prie tinklų mokestį galima sužinoti ESO išmanių elektros ir dujų skaičiuoklių pagalba.

Tam tereikia kompiuterio ar mobilaus įrenginio su interneto ryšiu. Sistema automatiškai nustatys koordinates ir, pagal buvimo vietą ir artimiausią ESO tinklų objektą, paskaičiuos preliminarią prijungimo įmoką.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(15)
(10)
(5)

Komentarai (2)