Kinijos turgelio stebuklai: pristatytas itin simpatiškas ir universalus „2-in-1“ tipo kompiuteris „Cube iWork 1X“ (Video)  ()

Nešiojamų kompiuterių rinkoje patikimumas ir našumas šiuo metu yra garantuojamas tik su „Intel“ centriniais procesoriais. Tuo tarpu mobilumą vertinantys pirkėjai, kurie naudoja hibridus ar „2-in-1“ tipo kompiuterius, dažniausiai turi kur kas daugiau galimybių rinktis. Vis dėlto patraukli „Intel“ CPU kaina ir geras jų suderinamumas su populiariausiomis operacinėmis sistemomis šiam gamintojui leidžia atsirėžti vis didesnę rinkos dalį. Pavyzdžiui, dar visai neseniai kiniški „2-in-1“ tipo kompiuteriai su „Intel“ CPU atrodė tarsi egzotika, o dabar – tai kasdienybė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip pavyzdį šiuo atveju galima paminėti visai neseniai pristatytą „2-in-1“ tipo kompiuterį „Cube iWork 1X“. Pastarasis yra aprūpintas 64 bitų „Intel Atom X5-Z8350“ centriniu procesoriumi, „Intel HD Gen 8“ vaizdo plokšte ir taip pat turi 11,6 colių įstrižainės aukštosios raiškos (1920 x 1080) IPS technologijos ekraną.

Pagal šias charakteristikas tai būtų tiesiog idealus „2-in-1“ tipo kompiuteris, tačiau jis kartais neišvengia kritikos dėl mažoko RAM kiekio - turi 4 GB DDR3L tipo operatyviąją atmintinę. Kad tai nėra labai daug, akivaizdu, bet ar pakankama? Nešiojamiems kompiuteriams 4GB yra rekomenduojamas minimumas, tačiau rimtiems darbams ar tuo labiau žaidimams prireikia ir didesnio kiekio RAM. Tačiau itin mobilūs ir patogūs „2-in-1“ tipo kompiuteriai labiau orientuoti ne į rimtuosius darbus, o į naršymą internete, filmų ar nuotraukų peržiūrą ir šia prasme 4GB RAM turėtų būti per akis.

Didesnis rūpestis kyla dėl „Cube iWork 1X“ mažokos 64 GB dydžio eMMC tipo vidinės atminties, tačiau šiuo atveju irgi yra sprendimų, kadangi vidinę atmintį bet kada galima praplėsti dar 128 GB naudojant TF tipo atminties kortelę, o iš vis geriausias variantas – didesnius duomenų masyvus saugoti išoriniame diske.

Šis „2-in-1“ tipo kompiuteris palankaus pirkėjų dėmesio taip pat susilaukia dėl solidaus korpuso dizaino. Priklausomai nuo pirkėjo poreikių pastarasis gali būti juodos arba baltos spalvos.

Čia svarbu atkreipti dėmesį dar ir į tai, kad „Cube iWork 1X“ gali būti parduodamas su įdiegta „Windows 10“ operacine sistema, tačiau pirkėjai taip pat gali rinkti „2-in-1“ kompiuterio modelį, kuriame greta „Windows“ taip pat bus įdiegta ir „Android 5.1“ OS. Ši platforma kiekvienam pravers būtent tada, kai „Cube iWork 1X“ norėsis naudoti kaip planšetinį kompiuterį.

Galiausiai svarbu paminėti, kad šio „2-in-1“ tipo kompiuterio „Cube iWork 1X“ kaina taip pat yra prieinama bet kuriam norinčiam. Jeigu nuspręstumėte „Cube iWork 1X“ naudoti tik kaip planšetinį kompiuterį, tai išlaidos šiuo metu neviršys 194 eurų. Tuo tarpu norintys iš šios kompiuterio išspausti maksimumą privalo nusiteikti 60 eurų didesnėms išlaidoms, kadangi baziniame komplekte originalios „Cube iWork 1X“ klaviatūros gamintojas neprideda.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(1)
(2)

Komentarai ()