Patys pirmieji žaidimų kompiuteriai „Lenovo Legion“: skambus anonsas ir pirmosios prognozės (Video)  ()

Jau praeitais metais „Lenovo“ kompanija žadėjo imtis savo žaidėjams skirtos kompiuterių ir priedų serijos pokyčių. Pristatomas naujas prekės ženklas žaidėjams skirtos įrangos padangėje – „Lenovo Legion“. Las Vegase vyko „CES 2017“ paroda, o tai reiškia, kad artimiausiu metų mūsų laukia daugybė naujienų iš technologijų pasaulio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Lenovo“ šiais metais turi daug ką parodyti. Visų pirma, būtina paminėti du naujus 15 colių įstrižainės žaidėjams skirtus nešiojamus kompiuterius, t. y. naują žaidėjams skirtą prekės ženklą „Lenovo Legion“ modeliai.

Iš tikrųjų, jei ne naujas galinėje korpuso dalyje esantis ženkliukas ir kiek kitoks klaviatūros išdėstymas, naujienas sunku būtų atskirti nuo ankstesnės „Y Gaming“ serijos nešiojamų kompiuterių.

„Lenovo Y520“ – nešiojamas kompiuteris mažiau reikliems naudotojams

Silpnesnis iš pristatyto dvejetuko modelis pasižymi vidutiniais, kaip žaidimų kompiuteriui, parametrais. Už kompiuterio našumą be „Kaby Lake“ (maksimaliai i7-7700HQ) procesorių, atsakinga bus „GeForce GTX 1050 Ti“ mobili vaizdo plokštė, t. y., pasižymintis mažiausiu našumu „Pascal“ architektūra paremtas lustų rinkinys. Kompiuteryje maksimaliai galima bus rasti 16 GB operatyviosios atminties.

Ekranas taip pat nėra kažkoks ypatingas – tai 15.6 col. įstrižainės IPS skydelis, pasižymintis FHD raiška. Numatomas baterijos veikimo laikas taip pat nieko įspūdingo nežada. „Lenovo Y520“ baterija be maitinimo lizdo išbūti gali daugiausiai 4 valandas. 2,5 kg svoris ir 25,8 mm storis lemia, kad modelis nepriklauso itin kompaktiškiems.

Dėl šitų priežasčių atrodo, kad „Lenovo Legion Y520“ bus tiesiog nauja biudžetinė konstrukcija mažiau reikliems žaidėjams. Į tai implikuoja ir kaina, įrenginys turėtų kainuoti nuo 899.99 dolerių.

Kur kas įdomesnis variantas – „Lenovo Legion Y720“

Pirmasis skirtumas lyginant su „Y520“ modeliu matomas iškart – „Lenovo Legion Y720“ yra aprūpintas „Thunderbolt 3“ jungtimi.

Šis nešiojamas kompiuteris turi matinį net 4K raiškos ekraną. „Y720“ taip pat veikia „Kaby Lake“ (maksimaliai i7-7700HQ), tačiau jį įsigyti galima su kiek galingesne „GeForce GTX 1060“ vaizdo plokšte. Kažkiek stebina tai, kad nėra galingesnės specifikacijos modelio, aprūpinto „GTX 1070“, tačiau gali būti, kad tai yra 17 colio modeliui rezervuota konfigūracija.

„Lenovo“ „Y720“ modelį pozicionuoja kaip nešiojamą kompiuterį, paruoštą virtualios realybės pramogoms. Iš tikrųjų ankstesniais modeliais paremta patirtis rodo, kad „GTX 1060“ galingumo pakanka VR žaidimams, tačiau neužtikrina tokių „vizualinių fejerverkų“, kaip pavyzdžiui, galingesnė „GTX 1070“ vaizdo plokštė.

„Lenovo Legion Y720“ yra pirmasis nešiojamas kompiuteris rinkoje, kuris yra aprūpintas „Dolby Atmos“ technologija. Žinoma, efektai pasijus ko gero tik patiriant garsą per ausines. Galingesnis „Lenovo Legion“ neturės ryškiai ilgiau veikiančios baterijos. Gamintojo teigimu, ji veiks daugiausiai 5 valandas. „Lenovo Legion Y720“ kainuos nuo 1399.99 dolerių.

Kaip seksis „Lenovo Legion“ prekės ženklui?

Žaidėjams skirtų nešiojamų kompiuterių rinkoje pastaruoju metu tapo pakankamai ankšta ir naudotojai tikrai turi plačias pasirinkimo galimybes. „Acer“ siūlo „Predator“ seriją, „Asus“ – „Republic of Gamers“nešiojamus kompiuterius. „MSI“ periodiškai irgi nudžiugina žaidėjus naujais modeliais. „HP“ siūlo „OMEN“ seriją, o ką dar kalbėti apie „Dell“ „Alienware“ seriją ar „Razer“ pasiūlą.

Tam, kad naujas į žaidėjus orientuotų nešiojamų kompiuterių prekės ženklas galėtų konkuruoti su tokiais modeliais, jis turėtų nepaprastai būti kuo nors ypatingas. Deja, naujuose „Lenovo Legion“ nešiojamuose kompiuteriuose sudėtinga įžvelgti tokių ypatumų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Varlė.lt
Varlė.lt
(6)
(0)
(6)

Komentarai ()