Kinijos turgelio stebuklai: „2-in-1“ kompiuteris „Cube Mix Plus“ su 7-os kartos pačiu naujausiu „Intel Core M“ procesoriumi ir pigiau nei 400€ (Video)  ()

Vietiniai Kinijos gamintojai vis tvirčiau ir tvirčiau jaučiasi „2-in-1“ tipo kompiuterių gamyboje. Nešiojamų kompiuterių rinka yra per daug gerai sustyguota, kad joje ką nors galėtų pakeisti naujas rinkos žaidėjas. Tuo tarpu „2-in-1“ kompiuterių segmente stabilumo kol kas tikrai nesijaučia, todėl čia pripažinimo neretai gali susilaukti net ir mažai kam pasaulinėje rinkoje žinomos kompanijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pavyzdžiui, šioje dinamiškoje rinkoje vis dažniau apsireiškia gana teigiamai Kinijoje vertinamas gamintojas „Cube“. Šiuo atveju svarbiausia yra tai, kad pastarasis gamintojas priešingai nei dauguma kitų kinų orientuojasi ne tik į įrenginių dizainą, bet ir jų bendrąjį našumą. Ir visa tai tikrai nėra tik skambios frazės siekiant pritraukti potencialių pirkėjų dėmesį -  abu šiuos  aspektus „Cube“ šį kartą tiesiog nepriekaištingai suderino savo naujame „2-in-1“ tipo kompiuteryje „Mix Plus“.

Dizaino aspektu „Cube Mix Plus“ yra panašus į įprastinius Kinijoje gamintus „2-in-1“ tipo kompiuterius - plastmasinis korpusas, 10.6 colių įstrižainės aukštosios raiškos (1920 x 1080) IPS technologijos ekranas, per specialią jungtį prijungiama išorinė klaviatūra, kuri vienu mirksniu planšetinį kompiuterį paverčia pilnaverčiu nešiojamu kompiuteriu. Tiesa, baziniame komplekte šios klaviatūros gamintojas neprideda.

Bet tolesnė pažintis su „Cube Mix Plus“ technine dalimi šį kartą itin maloniai gali nustebinti net ir pačius didžiausius skeptikus, kadangi šis „2-in-1“ kompiuterius yra aprūpintas septintos „Kaby Lake“ kartos „Intel Core M3-7Y30“ centriniu procesoriumi bei „Intel HD Graphic 615“ vaizdo plokšte. Priminsime, jog „Intel Core M“ šeimos procesoriai yra itin taupūs pagal sunaudojamą energiją, o pagal našumą nusileidžia tik „Intel Core i“ šeimos atstovams, aplenkdami visus kitus „Intel“ gaminius.

Šiuo atveju verta atkreipti dėmesį dar ir į tai, kad „Cube Mix Plus“ taip pat yra integruota LPDDR3L tipo 4 GB operatyvioji RAM atmintinė bei 128 GB talpos SSD diskas.

Be to, šio „2-in-1“ tipo kompiuterio privalumais dažnai laikoma ir gale integruota 5 megapikselių kamera, dviejų dažnių (2,4 GHz ir 5 GHz) WiFi ryšio modulis, 4300 mAh talpos baterija bei, žinoma, USB C tipo jungtis.

Galiausiai gana pozityviai taip pat nuteikia „Cube Mix Plus“ kaina, kadangi ji Kinijos elektroninėse parduotuvėse turėtų svyruoti 400 eurų ribose. Pavyzdžiui, elektroninė parduotuvė „Gearbest“ pirmiesiems „Cube Mix Plus“ pirkėjams šiuo metu netgi yra paruošusi specialių pasiūlymą, kurio metu šį „2-in-1“ kompiuterį siūlo įsigyti už 362 eurus.

Jei norėtumėte įsigyti bent kažkiek panašių charakteristikų nešiojamą kompiuterį Lietuvoje, reikėtų rinktis iš šių variantų, bet teks susitaikyti su beveik dvigubai didesne kaina ir paprastai viena karta senesnės laidos „Intel Core M“ šeimos procesoriumi. Bet privalumas – garantinis aptarnavimas, tad visur savi pliusai, savi minusai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(7)
(4)
(3)

Komentarai ()