Dar vienas gigantiškas Tesla projektas: Powerpack - didžiausia Žemėje baterijų kaupykla  (2)

Pirmadienį Tesla atvėrė didžiulę baterijų energijos kaupyklą Pietų Kalifornijos dykumoje, už 100 km į rytus nuo Los Angelo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Powerpack projektas, bendras su vietiniu elektros tiekėju Southern California Edison (SCE), rems tinklo darbą didžiausio poreikio metu ir palengvins atsinaujinančios energijos išteklių integravimą.

„Šis projektas tiksliai atitinka mūsų vykdomą tvarios technologijos ir energijos vystymo visame pasaulyje misiją,“ sakė Tesla vyr. technologas, JB Straubel.

„Kaupykla yra būtent tai, ko elektros tinkluose trūko nuo pat tinklų išradimo, o šios technologijos padės suteikti galimybę kaupti energiją ir naudoti atsinaujinančius šaltinius — saulę, vėją ir kitus — žmonių poreikiams patenkinti didžiąją dienos dalį,“ pažymėjo Straubelis.

Powerpack yra Tesla'os gaminamų Powerwall baterijų komercinio masto produktas. Jis įkraunamas saulės energija ir iš elektros tinklo, kai elektros suvartojimas mažiausias. Kiekviename Powerpack modulyje Mira Loma kaupykloje yra 16 000 ličio jonų baterijų, kuriose sukaupiama >210 kWh.

Pabrėždamas, kad prieš 5 ar 10 metų tokia technologija buvo neįmanoma, Straubelis sakė, kad, atsižvelgiant į santykinai mažą užimamą vietą, Powerpacks Mira Loma'oje suteiks beprecedentį energijos kiekį.

„Mira Loma įrenginys gali suteikti tinkamą energijos kaupyklą keliems šimtams akrų saulės elementų,“ sakė Straubelis, pridurdamas, kad „jis tilps ankštoje erdvėje šalia egzistuojančių pastočių, ir jiems nereikės papildomos žemės.“

„Ir visos produkto dalys — baterijas, baterijų modulius, elektroniką, inverterius — surinko Tesla darbuotojai čia, JAV,“ sakė Straubelis, tikriausiai reikšdamas pagarbą prezidentui Donaldui Trumpui, kuris paminėjo JAV kompanijas, perkėlusias gamybą į užsienį.

Powerpack gaminami Tesla'os didžiuliame Gigafabrike, Sparkse, Nevados valstijoje.

SCE patikėjo Mira Loma projekto kontraktą Teslai praėjusį rudenį, bet Tesla energijos verslas kurį laiką sekėsi sunkiai. Kol kas 300 MWh Tesla baterijų įrengta 18 šalių.

Bryan Logan
businessinsider.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(24)
(3)
(21)

Komentarai (2)