Sunku pastatyti automobilį atbulomis? Jums praverstų nebrangi, belaidė ir nesunkiai instaliuojama galinio vaizdo kamera (Video)  (8)

Ne visi vairuotojai yra linkę tai pripažinti - daugeliui yra tekę susidurti su problemomis parkuojant automobilį. Reikia gero erdvinio mąstymo ir patirties, kad mintyse tarsi ekrane be klaidų rastųsi tiksli galinės automobilio dalies padėtis. Pačiose naujausiose mašinose parkavimo galu užduotį palengvina galinio vaizdo kameros, tačiau jas nebrangiai galima susimontuoti ir į nenaują automobilį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rinkoje siūlomi įvairūs šios problemos sprendimo būdai. Dažniausiai žmonės pasikliauja akustinėmis parkavimo sistemomis, tačiau kartais geriau matyti artėjančias kliūtis nei vien girdėti apie jas pranešantį pypsėjimą. Daugelis mano, kad galinio vaizdo kameros yra labai brangios arba jas įrengti yra gana sunku, tačiau iš tikrųjų vidutinio vairuotojo poreikiams pakaks ir gana paprastos ir nebrangios sistemos.

„Audew“ sistema su penkių colių LCD ekranu yra būtent toks pasirinkimas. Ji pasižymi keliais esminiais bruožais: lengva instaliacija, universalus dizainas ir maža kaina. Dažnai žmonės nesusivilioja panašiais įrenginiais vien todėl, kad nenori po savo automobilio saloną vedžioti laidų. „Audew“ sistema iš esmės yra belaidė - tarp kameros ir ekrano nėra vientiso ilgo laido, todėl įrenginį instaliuoti yra kur kas lengivau.

Sistema veikia „WiFi“ ryšio pagalba. Kamera prijungiama prie siųstuvo, kuris paslepiamas kur nors automobilio bagažinėje. O ekranas prijungiamas prie imtuvo. Teigiama, kad vaizdo vėlavimas ekrane yra minimalus, todėl sistema gali patikimai padėti tvarkingai priparkuoti automobilį.

„Audew“ sistemoje esanti kamera turi 170 laipsnių obejtyvą, kuris pateiks itin platų vaizdą. Ją nesunku pritvirtinti prie daugelio automobilių - dažniausiai kamera instaliuojama tiesiai virš valstybinių numerių. Žinoma, ji yra atspari šalčiui iki -20 laipsnių pagal Celsijų, ir drėgmei, todėl sistema galima naudotis visais metų laikais. Ekranas, kaip ir būtų galima nuspėti, nėra labai ryškus, tačiau pagrindines savo funkcijas atliks be problemų.

Taigi, ši „Audew“ sistema yra labai lengvai instaliuojama, patogi naudoti ir nebrangi. Jos įdiegimui pakanka surasti tinkamą vietą kamerai įrengti, išvesti pakuotėje pridedamus laidus į bagažinę ir joje prijungti maitinimą bei siųstuvą. Salone įrengti ekraną taip pat nėra labai sunku - svarbiausia surasti jam tinkamą vietą. Žinoma, šiuos darbus galima patikėti ir profesionalams, nors ir patiems atlikti turėtų būti nesunku. Beje, gamintojas teigia, kad kamera gali įrašyti ir eismo įvykius, jei kas nors neatsargiai važiuodamas atsitrenks į jūsų automobilio galą.

Ši sistema Kinijoje pardavinėjama kiek daugiau nei už 41 eurą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(18)
(13)
(5)

Komentarai (8)