Vladimiras Putinas išvykai į ledo urvą pasirinko neeilinį visureigį - šeši varomi ratai, anglies pluošto kėbulas ir vis tiek rusiška kaina (Video)  (5)

Rusijos žiniasklaida apie prezidentą Vladimirą Putiną kalba lyg apie kokį Džeimso Bondo filmų personažą. Jis užsiiminėja dziudo, saugo nuo išnykimo baltąsias meškas ir netgi retkarčiais pasivažinėja „Formulės-1“ bolidu. Praėjusią savaitę lankydamasis Archangelske (Rusija) vykusiame Tarptautiniame Arkties forume prezidentas nusprendė, kad jam vertėtų pačiam apžiūrėti ledo urvą šalia neseniai atnaujintos karinės bazės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasirinko neeilinę mašiną

Įprastinis lengvasis UAZ ar padidinto pravažumo GAZ sunkvežimis nederėtų prie kuriamo herojaus įvaizdžio, todėl V. Putinas sėdo į šį beprotišką „Trekol“ visureigį.

Didžiulė transporto priemonė atrodo lyg nupiešta atsipalaidavusio „Jeep“ dizainerio, tačiau iš tiesų buvo pagaminta Rusijoje.

Susisiekimui važiuojant bet kokiu paviršiumi sukonstruotas „Trekol 39294“ turi anglies pluošto kėbulą, tris varomąsias ašis ir reguliuojamo slėgio padangas.

Pastarasis konstrukcijos elementas yra labai neįprastas tokiems visureigiams, o kaip tikina gamintojas, jų kūrinys – geriausias rinkoje.

Įsiropštę į vidų per trejas duris ant salone įrengtų suolų gali įsitaisyti aštuoni keleiviai. Jų komfortą užtikrina du šildytuvai.

Visureigis nešarvuotas, tačiau V. Putinas taip toli šalies šiaurėje priešų turbūt nebijo. Keistoji transporto priemonė sveria maždaug tris tonas, tačiau gali gabenti ne daugiau kaip 680 kilogramų sveriantį krovinį. Gamintojas skelbia, kad visureigis gali įveikti nedidelius vandens telkinius.

Siūlo naudingą įrangą

Už papildomą mokestį „Trekol“ gali būti aprūpintas karterio pašildymo sistema, elektrine gerve, papildomu salono šildytuvu, išorinio motoro montavimui skirta jungtimi ar degalų kanistrų laikikliais. Standartinio modelio degalų bako talpa siekia 100 litrų, tačiau papildomos 80 litrų degalų atsargos, kurias suteikia išorėje vežami kanistrai,  praverstų planuojantiems tolimesnes išvykas.

Galima netgi užsisakyti išmontuojamą staliuką ir minkštesnius suolus.

„Trekol 39294“ visureigis video siužete

Visureigis gali būti komplektuojamas su rusišku 2,3 litro darbinio tūrio, 130 AG galios benzininiu ZMZ varikliu arba 2,5 litro „Hyundai“ dyzeliu, kurio galia siekia 83 AG.

Bazinės komplektacijos „Trekol 39294“ kaina prasideda nuo 2,93 mln. rublių (52 tūkst. eurų).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(6)
(28)
(-22)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: