Startuolis jau kitamet žada tokius telefonus, kuriems dabar tiesiog nėra lygių (Video)  (3)

Kitais metais parduotuvių lentynose gali pasirodyti išmanieji telefonai, kurių akumuliatoriai nuo visiškai tuščio iki 100 procentų galėtų būti įkraunami vos per 5 minutes, rašo BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bent jau taip žada Izraelio startuolis „StoreDot“, savo akumuliatorių krovimo technologiją „FlashBattery“ pirmąkart pademonstravęs 2015 metų pradžioje.

Įmonės vadovas Doronas Myersdorfas tvirtina, kad akumuliatorių, kuriuose taikomos jo bendrovės technologijos, gamyba turėtų prasidėti 2018 metų pradžioje, tačiau neatskleidė, kokiems gamintojams patikėtos jų technologijos.

Tiesa, analitikų bendrovės „CCS Insight“ specialistas Benas Woodas smarkiai abejoja, ar tokie pareiškimai taps realybe.

2015 metais D.Myersdorfas aiškino, kad jo įmonės gaminamuose akumuliatoriuose naudojamos medžiagos, kuriose vyksta „netradicinės“ reakcijos ir neįprastai sparti jonų pernaša nuo anodo prie katodo – elektrinis procesas, kurio metu įkraunamas akumuliatorius. Šios medžiagos, anot įmonės vadovo, yra itin smulkios struktūros nanomedžiagos ir neįvardyti organiniai junginiai.

Pirmojo pristatymo metu akumuliatoriai buvo storesni už įprastinius ano meto išmaniųjų įrenginių akumuliatorius, tačiau dabar, anot „StoreDot“ vadovo, jie yra pasirengę pateikti produkciją rinkai. „Išmaniuosius įkrausime per penkias minutes“, – aiškino jis.

D.Myersdorfas tikino, kad pradinės nedidelės akumuliatorių partijos buvo gaminamos dviejose Azijos gamyklose, o masinės gamybos pradžia numatyta nuo 2018 metų pirmo ketvirčio.

Eksperto skeptiškumas

B.Woodas, nors ir abejojo, kad akumuliatorių inovacijos taip greitai bus pateiktos telefonų gamintojams, pripažino, kad jeigu akumuliatoriai iš tiesų veiks taip, kaip tikimasi, išmaniųjų įrenginių rinka gali smarkiai pasikeisti.

„Rizikuojant su akumuliatorių technologijomis galima skaudžiai nusvilti. Galėčiau teigti, kad patirtis mane pamokė visada būti skeptišku. Todėl laikausi tokio požiūrio: palaukime ir pamatysime“, – sakė analitikas.

Jis nurodė, kad bet kokia akumuliatoriaus technologija, kurios taikymas generuoja didelius karščio kiekius, gali paveikti akumuliatoriaus veikimą. Tačiau pridūrė, kad tie, kurie sugebės išspręsti „akumuliatorių uždavinį“, galės aukštyn kojomis apversti visą vartotojams skirtos elektronikos sektorių.

Greitojo įkrovimo technologijas tobulina ir daugiau technologijų įmonių. Štai lapkritį bendrovė „Qualcomm“ pristatė savo ketvirtos kartos „Quick Charge“ sistemą, kuri per penkias minutes akumuliatorių gali įkrauti tiek, kad įrenginiu būtų galima naudotis penkias valandas.

Technologijų parodoje „Cube Tech Fair“ Berlyne šią savaitę „StoreDot“ pristatė automobiliams skirtus akumuliatorius, kurie, įmonės atstovų teigimu, per penkias minutes gali būti įkrauti tiek, kad automobilis nuvažiuotų 480 kilometrų.

Tiesa, jokių sutarčių su elektromobilių gamintojais „StoreDot“ dar neturi.

„Sutarčių dar neturime, tačiau bendradarbiaujame su automobilių gamintojais kuriant akumuliatorius – ant kelio jos išriedės po dar maždaug trejų metų“, – sakė D.Myersdorfas.

Palyginimui, elektromobiliai „Tesla“, netgi prijungus juos prie greitojo įkrovimo stotelės „Supercharger“, visiškai įsikrauna per 75 minutes. Pusvalandis įkrovimo leidžia su „Tesla“ nuvažiuoti iki 275 kilometrų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(17)
(5)
(12)

Komentarai (3)