Ar atpažįstate šį automobilį? Šešiasdešimtmečio proga jis sulaukė išskirtinio gamintojo dėmesio (Video)  (2)

Šis dangaus mėlynumo spalvos automobilis labai primena lietuviams puikiai pažįstamą ZAZ-965, liaudyje dar vadinamą „Kupriuku“, tačiau iš tiesų jis neturi nieko bendro su rusiška automobilių pramone.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Akylesni automobilių entuziastai iškart pastebės, kad tai kabrioletas, o nuo 1960 metų gamintas rusiškas modelis niekada neturėjo atviro kėbulo.

Šis mielas automobiliukas net 25 metus stovėjo pamirštas pašiūrėje, tačiau galiausiai sulaukė savo valandos. 30 specialistų skyrė maždaug 1500 darbo valandų tam, kad paruoštų klasikinį SEAT 600 modelį 60-ąjam jo jubiliejui.

Ispanų automobilių gamintojas skelbia, kad šis konkretus automobilis buvo pagamintas 1965 metais.

Dėl to restauruojant teko atstatyti tiek dalį mazgų, tiek pakeisti elektros instaliaciją. Iš viso buvo panaudota daugiau nei 1000 naujų ir naudotų detalių. Viduje 600 modelis gavo naujus medžiaginius apmušalus, tačiau vairas su garso signalo mygtuku puikiai veikė, todėl liko nepakeistas.

Rankomis nuslenkamas specialaus audeklo stogas taip pat buvo restauruotas rankomis.

Galima pažymėti, kad panašumas į ZAZ-965 nėra atsitiktinis. SEAT šį modelį gamino pagal „Fiat“ licenciją, o būtent iš italų gamintojo produkcijos įkvėpimo sėmėsi rusiško „tautos automobilio“ projekto vadovas Nikolajus Strokinas. Per 15 metų buvo pagaminta daugiau nei 800 tūkst. ispaniškų „Fiat 600“ kopijų.

Restauruotas modelis debiutuos šią savaitę Barselono automobilių parodoje.

Automobilio restauravimas linksmame vaizdo įraše

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(7)
(5)
(2)

Komentarai (2)