Paryžiuje surengtas eksperimentas, kurio dalyviai jį prisimins visą gyvenimą: galbūt tokio reikėtų ir Lietuvoje? (Video)  ()

Nepaisant nuolatos kartojamų saugaus eismo specialistų perspėjimų pėstieji nevengia žengti per gatvę ir tais atvejais, kai jiems dega raudonas šviesoforo signalas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paryžiuje surengtos socialinės akcijos metu tokius žmones pasitikdavo cypiančių automobilio padangų garsas.

Niekas šios akcijos metu nenukentėjo, mat mašinos per perėją iš tiesų nevažiavo – staigaus stabdymo garsas buvo imituojamas.

Užfiksavus, kad pėsčiasis eina per perėją pažeisdamas taisykles buvo paleidžiamas įrašas. Tuo pat metu žmogus nufotografuojamas.

Įdomu tai, kad iš žmonių reakcijos buvo akivaizdu, jog jei tą akimirką būtų cypusios tikro automobilio padangos, jiems nebūtų pavykę išsigelbėti. Pavojaus akivaizdoje pėstieji viduryje gatvės tiesiog sustingdavo.

Paryžiečiai didžiuliame stende galėjo matyti, kokie išsigandę jie atrodo pavojaus akimirką. Greta nuotraukų taip pat buvo rodoma žinutė: „Nerizikuokite savo gyvybe“.

Socialinės saugaus eismo akcijos organizatoriai atkreipė dėmesį, kad per metus vien Paryžiuje žūsta 4500 pėsčiųjų.

Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, kiekvienais metais eismo įvykiuose mirtinas traumas patiria daugiau nei 1 mln. žmonių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(69)
(1)
(68)

Komentarai ()