Įdomybės iš Kinijos: nemėgstantiems išlaidauti - itin pigus ir pagal gamintojo duomenis, gana tikslus alkotesteris  (3)

Nors ne visiems tai patinka, daugelis žmonių negali visiškai atsisakyti alkoholinių gėrimų. Tačiau juos reikia vartoti atsakingai ir niekada negalima vairuoti apsvaigus. Alkoholio nereikėtų vartoti ir dirbant su elektriniais ar labai aštriais įrankiais, prieš lipant aukštomis kopėčiomis ir užsiimant kitomis potencialiai pavojingomis, ar didelės koncentracijos reikalaujančiomis veiklomis. Jei negalite pasitikėti savo intuicija ir jausmais, reikėtų įsigyti alkotesterį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Alkotesteriai Lietuvoje jau yra gana populiarūs. Visgi, jie dažnai kainuoja nemažai - kai kuriems žmonėms sunku prisiversti sumokėti už daiktą, kurį jie naudos labai retai. Todėl vertėtų pagalvoti apie alkotesterius iš Kinijos.

Pavyzdžiui, šis AT-3000 modelis yra išties nebrangus, tačiau turi visus svarbiausius gero mėgėjiško alkotesterio bruožus. Jis turi dvispalvį LCD ekraną ir vos vieną mygtuką. Oro pūtimui yra skirtos dvi angos abiejose įrenginio pusėse. Tiesa, vos įjungtas alkotesteris negali tinkamai veikti - jam reikia 15 sekundžių, kol pasikrautų ir sušiltų.

Naudotojui suteikta galimybę pasirinkti matavimo vienetus - promiles, procentus ar miligramus viename litre. Įrenginio gale yra patogi vieta susidėti atsarginius antgalius ir baterijų skyrelis - alkotesteriui reikia trijų AAA standarto elementų.

Pagal gamintojo nurodytus parametrus, paklaida siekia vos 10 % (20, jei naudosite mg/l matavimo vienetą). Tai - pakankamai tikslu, net jei gamintojas savo įrenginį vertina kiek optimistiškai. Visada reikia turėti omenyje tikrąją gaminio paskirtį ir kainą.

AT-3000 alkotesteris šiuo metu kainuoja kiek mažiau nei 14 eurų, siuntimas į Lietuvą yra nemokamas.

Verta priminti, kad mėgėjiški alkotesteriai nėra tokie tikslūs, kaip profesionalūs. Jie gali tik nurodyti apytiksliai, kiek alkoholio yra organizme. Štai kodėl geriau jau būti atsargiam ir išgėrus nevairuoti visai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(9)
(-1)

Komentarai (3)