Retai parodomi vaizdai: Rusijos naikintuvas pro JAV bombonešio langą (Video)  ()

Per amerikiečių bombonešio langą virš Baltijos jūros buvo užfiksuotas rusų naikintuvas Su-27. Šis orlaivis kurį laiką skrido šalia bombonešių B-1 ir B-52, o vėliau nėrė po jais. Vaizdo įrašą išplatino „AirForces Monthly“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip rašo Tvn24.pl, Thomas Newdickas, žurnalo „AirForces Monthly“ leidėjas, tvirtina negalįs atskleisti, kada šis įrašas padarytas ir kas jį padarė, bet esą tai įvyko pastarosiomis dienomis virš Baltijos jūros.

Iš vaizdo įrašo nesunku suprasti, kad jis darytas per bombonešio langą.

Manoma, kad vaizdas nufilmuotas birželio 9-ąją, kai virš Baltijos jūros susitiko keturi JAV strateginiai bombonešiai, šiuo metu besibazuojantys Didžiojoje Britanijoje – du B-1B ir du B-52H, taip pat skraidantis tanklaivis.

Kai bombonešiai išsirikiavo fotosesijai, kurią įamžinti turėjo už kelių šimtų metrų priekyje skrendančiame orlaivyje KC-135 įsitaisęs fotografas, į kadrą pateko ir Rusijos Su-27.

Naikintuvas išniro iš šono prie amerikietiškųjų lėktuvų ir kurį laiką skrido šalia, kol buvo fotografuojama. Šias nuotraukas išplatino Pentagonas.

Greičiausiai tuo metu filmuoti ėmė vienas iš B-1 įgulos narių. Po kurio laiko Rusijos pilotas šovė į priekį ir nėrė po amerikiečių bombonešiu, dingdamas iš filmavimo kameros regos lauko.

Panašūs susitikimai ore ties NATO valstybių ir Rusijos siena nėra reti, nors iki šiol nebuvo užfiksuota atvejų, kad Rusijos lėktuvas prisijungtų prie amerikiečių bombonešių grupės, juolab kad tiek pastarųjų čia ir pasirodė pirmą kartą.

Neretai panašūs incidentai apibūdinami, kaip galėję sukelti grėsmę, tačiau šįkart nei rusai, nei amerikiečiai apie pavojų nepranešė. Kaip rašo Tvn24.pl, amerikiečių pilotai greičiausia įvertino, kad rusai išlaikė tinkamą atstumą.

Vaizdo įraše užfiksuotas Su-27 priklauso Rusijos Baltijos jūros oro laivynui, bazuojasi greičiausia Kaliningrado srityje. Tai vienas seniausių naikintuvų Rusijos kariniame oro laivyne, tokie gaminti devintajame praeito amžiaus dešimtmetyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(15)
(6)
(9)

Komentarai ()