„LEAGOO T5“: pigus, bet išskirtinis 2017 m. vasaros telefonas su garsiausiuose flagmanuose naudojama kamera, FHD ekranu ir itin stilinga išvaizda  (1)

Kinai reguliariai pristato naujus telefonus, bet ne visi atnaujinimai būna kažkuo išskirtiniai. Tačiau retkarčiais pasitaiko tikrų perliukų, kiek tik jų galima tikėtis biudžetiniame segmente. Vienas iš tokių neabejotinai išskirtinių ir įdomių telefonų – flagmanas „LEAGOO T5“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie šio telefono anonsą jau rašėme, bet tuomet neskyrėme pakankamo dėmesio pagrindinėms išmaniojo telefono stiprybėms, o jos, tiesą sakant, yra visai įdomios ir gana išskirtinės lyginant su kitais biudžetiniais telefonais.  

Ką nutyli gamintojai apie kameros kokybę

Išsirinkti biudžetinį telefoną iki 200€, kuris gerai fotografuotų, užduotis visada sudėtinga. Gamintojai dažniausiai reklamuoja telefonų kameros raišką, tačiau nutyli kur kas svarbesnius kameros matricos parametrus ir ypač, jos dydį. Mat, kuo vaizdo taškas (pikselis) mažesnis, tuo jis sugeria mažiau šviesos ir tampa mažiau jautrus. O nekeičiant pikselio dydžio, tik didinant jų skaičių, didėja pats kameros modulis.

1 µm dydžio ir mažesni pikseliai pagerino vaizdo detalumą, esant ryškiam apšvietimui, tačiau prie vidutinio ir silpno apšvietimo telefono kamera prisitaiko prasčiau – nuotraukos labai greitai praranda ryškumą, smulkios detalės susilieja. Norint padidinti pikselio dydį, tenka didinti pačią kameros matricą, tačiau tai apriboja telefono dydis arba mažinti pikselių skaičių, tačiau taip prarandamas vaizdo detalumas esant geram apšvietimui.

Kamerų matricų gamintojai yra suradę kelis optimalius variantus tarp matricos dydžio ir raiškos. Vienas iš tokių optimalių variantų naudojamas „Sony“ sensoriuose – 13 Mpx raiškos kameros dažniausiai turi 1/3“ dydžio matricą, o pikselio dydis tuomet yra 1,12 µm.

Tokias vaizdo kameras turi net ir 2017 metais išleisti flagmanai, tokie kaip „LG G6“, „Xiaomi Mi 6“. Jų daromų nuotraukų kokybė gali būti lyginama su pačiais garsiausias flagmanais – pavyzdžiui, šiame teste aprašėme „LG G6“ nuotraukų palyginimą su  „Google Pixel XL“, „Samsung Galaxy S8“, „OnePlus 3T“ ir „iPhone 7 Plus“ ir išvada buvo tokia, jog skirtumai tarp telefonų tokie maži, kad tampa visiškai neesminiai.

Deja, dažniausiai tokias kameras naudojantys telefonai yra brangūs – kaina prasideda nuo 400-500€ ir kyla į viršų. Vienintelė alternatyva – vidutinės klasės išmanieji telefonai iš Kinijos su tokia pačia matrica. Deja, dauguma Kinijos gamintojų net neviešina matricos parametrų, nes naudoja pigesnius sprendimus ir tiesiog neturi kuo pasigirti. Štai čia malonia išimtimi tapo „Leagoo T5“ – paviešintos visos detalios kamerose panaudotų matricų specifikacijos ir jos tikrai vertos dėmesio.

„Leagoo T5“ kameros, kurios nepadarytų gėdos brangiausiems telefonams

Kaip skelbia gamintojas, dviguba galinė kamera turi tokias specifikacijas:

  • SONY 13.0Mpx pagrindinė kamera
  • OmniVision 5.0Mpx antrinė kamera
  • F 2.0 diafragma
  • 0.1 s automatinis fokusavimas
  • 5P objektyvas
  • 1 / 3,06 "jutiklio dydis
  • 1,12 µm * 1,12 µm pikselio dydis

Priekinė kamera turi tokias specifikacijas:

  • F2.0 diafragma
  • 5P objektyvas
  • „Selfie Softlight“ technologija
  • 1 / 3,06 "jutiklio dydis
  • 1,12 µm * 1,12 µm pikselio dydis
  • 77,9 ° pločio kampas

Lengva pastebėti, jog tiek galinės, tiek ir priekinės kameros pikselio dydis siekia 1,12 µm, tad telefonas pagal nuotraukų kokybę turi didelių pretenzijų lygiuotis net į tokį galingą flagmaną kaip „LG G6“. Žinoma, pagal našumą „Leagoo T5“ iššūkio garsiajam flagmanui nemes, bet ir kaina ne tame segmente -  „Leagoo“ už „T5“ be jokių nuolaidų prašys ne daugiau 200$.

Pristatydama „Leagoo T5“ kompanija neatsitiktinai didžiausią dėmesį skiria kameros kokybei – pagal šį parametrą telefonas drąsiai aplenkia daugelį konkuruojančių biudžetinių telefonų.

Verta paminėti ir f2.0 diafragmą – vidutinės kainos segmente dažniausiai gaminami telefonai su f2.2 ir aukštesne diafragma, tačiau kuo ji mažesnė, tuo daugiau šviesos patenka į jutiklį ir tuo geresnės kokybės nuotraukos gaunamos net prie menko apšvietimo.

Įdomus kompanijos sprendimas panaudoti dvigubą galinę kamerą – nors dažnai tokie sprendimai nurašomi vien tik marketingui, bet protingas abiejų kamerų panaudojimas leidžia užfiksuoti tokius vaizdus, kokius su viena kamera padaryti būtų iš ties sunku.  

Konkrečiai „Leagoo T5“ atveju, pagrindinė kamera aprėpia didžiausią galimą vaizdo erdvę, o pagalbinė tuo pačiu leidžia labiau detalizuoti konkrečius vaizdus ir padidinti tikslumą – tai irgi praverčia menko apšvietimo sąlygomis arba siekiant gauti bokeh“ efektą (kuomet nuotraukoje išryškinamas fotografuojamas objektas, o fonas lengvai suliejamas).

Gamintojas žada, kad tokiu režimu su 52 mm portretine kamera darytose nuotraukose po išdidinimo puikiausiai matysis net ir akių blakstienos. Negana to, nuotraukos bus papildomai automatiškai apdorojamos naudojant „Dual-Cam“ ir „Binocular Stereo Vision“ technologijas bei giluminio mokymosi algoritmus.

Taigi, mažiausiai trys technologiniai sprendimai, kurie turėtų padėti „Leagoo T5“  daryti kokybiškas ir itin detalias nuotraukas net ir prie menko apšvietimo. Žinoma, tikėtis visais atvejais lygiavertiškos konkurencijos su flagmanais „Samsung Galaxy S8“ ar tuo pačiu „LG G6“ būtų naivu, bet daugeliu atveju nuotraukų kokybė būtų labai panaši.

 

Kitos „Leagoo T5“ specifikacijos

Žinoma, telefono kamera – dar ne viskas. Renkantis telefoną reiktų atsižvelgti ir į kitus jo parametrus.

„Leagoo T5“ turi labai dažnai šioje telefonų klasėje sutinkamą lustą „MTK6750T“, dirbantį kartu su „Mali-T860“ GPU ir „Samsung“ gamybos 4GB RAM atminties.

Čia verta pastebėti, kad jei procesorius ir nėra kažkuo išskirtinis, bet RAM kiekis – tikrai įspūdingas kaip biudžetiniam gaminiui. Toks didelis RAM kiekis parinktas neatsitiktinai – sklandžiam ir greitam automatiškai vykstančiam nuotraukų apdorojimui yra būtina daugiau nei 2GB dydžio RAM, o 4 GB – tai jau saugus rezervas. Aišku, toks RAM kiekis pravers ir žaidžiant žaidimus ar dirbant su grafika.

Fotografuojant su telefonu, neišvengiamai jį tenka rodyti viešai, todėl gamintojas padirbėjo ir prie telefono dizaino. Jis yra švelniai lenktos formos, turi metalinį 7,9 mm storio korpusą - priminsime, jog šiuo atveju etalonu laikomas garsusis „iPhone 7“ yra 7.1 mm storio.

Gamintojas tikina, kad kurdamas telefono dizainą išbandė net 175 skirtingas versijas, kol rado tai, kas jo nuomone idealiai tinka 2017 metų stilingam telefonui.

Negalima nepaminėti, kad „Leagoo T5“  turi 5,5 colio „FHD SHARP®“ ekraną su IPS technologija, kuri ne tik suteikia platesnį žiūrėjimo kampą iki 178 laipsnių, bet ir užtikrina aukštą ryškumą ir puikų spalvų sodrumą bei kontrastą. „SHARP®“ ekraną dengia 2.5D lenktas stiklas. Kiti ekrano parametrai:

  • Full HD raiška (1920x1080)
  • 400 PPI
  • 97% NTSC spalvų prisotinimas
  • 1500: 1 kontrastingumas

„Leagoo T5“ turi 3000mAh talpos bateriją, kuri įkraunama su 5V2A greita įkrova. Gamintojas didžiuojasi, kad akumuliatoriui panaudojo naujo tipo didelės talpos ličio branduolį, kuris yra ne tik stabilus, bet ir ilgalaikis. Žadama, kad net ir po 580 kartų įkrovimo/iškrovimo ciklų baterija išlaikys 80% nuo pradinės nominalios talpos. Jeigu tai bus tiesa, tuomet akumuliatorius ištvers dvigubai ilgiau nei dabartiniai analogai.

Nors baterijos talpa nėra įspūdinga, žadama, kad jos pilnai pakaks patogiam naudojimui:

  • Vaizdo įrašų peržiūra: 8 valandos
  • Pokalbis telefonu be sustojimo: 20 val
  • Normalus naudojimas: 36 val
  • Budėjimo režimas: 10 dienų
  • Akumuliatoriaus tankio santykis: 570: 1

Gamintojas didžiuojasi ir patobulintu pirštų antspaudų skaitytuvu. Dėl „Smart Touch“ technologijos jis turi nepriklausomą ISP, skirtą saugoti ir apdoroti pirštų atspaudus. Sukurtas iš aukščiausios kokybės keramikos, pirštų atspaudų jutiklis aktyviai mokosi ir palaipsniui tobulėja, todėl pirštų nuskaitymai su laiku turėtų tapti dar tikslesni. Telefono atrakinimo greitis turėtų siekti 0,1 s, o pirštų antspaudai suprantami paspaudus bet kokiu kampu.

Visos pagrindinės „LEAGOO T5“ savybės:

  • 5,5 colio „SHARP FHD“ ekranas su „Corning Gorilla Glass 4“ stiklu
  • „MT6750T“ 8 branduolių CPU
  • „Samsung“ 4GB RAM + 64 GB ROM
  • SONY 13.0MP + OV 5.0MP dviguba galinė kamera
  • OV 13.0MP priekinė kamera
  • „LG 3000mAH“ baterija su 5V2A greitu įkrovimu
  • „LEAGOO OS 2.0“ (sukurta „Android 7.0“ pagrindu)
  • Mažmeninė kaina: 199,99 $

Susidomėjus „LEAGOO T5“, kaip visada, naujo modelio prekybos pradžioje patys pirmiausi gali išlošti daugiausiai – vis dar siūloma užsiregistruoti gamintojo svetainėje ir gauti 50$ vertės nuolaidos kuponą. Nenorintys niekur registruotis, telefoną gali įsigyti ir tiesiai iš Gearbest, bet už pilną jo kainą

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(0)
(4)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: