„LEAGOO M7“: prasidėjo „iPhone 7 Plus“ klono išankstiniai užsakymai už 80$ su papildoma nuolaida – retai pasitaikantis telefonas pagal tokią kainą ir parametrus  (1)

Prieš kelias dienas rašėme apie biudžetinio išmaniojo telefono „LEAGOO M7“ anonsą, o dabar jau paaiškėjo jo kaina bei galimybė įsigyti telefoną su papildoma solidžia nuolaida.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip pamenate, iš išvaizdos „LEAGOO M7“ yra beveik identiškas „iPhone 7 Plus“ klonas, bet to neverta tikėtis pagal technines charakteristikas, ką iš karto parodo jo kaina.

Dabar išplatintas pranešimas spaudai, jog išankstiniai užsakymai priimami už 80$ - tai gamintojo rekomenduojama kaina be nuolada ir vien pagal ją tai vienas iš pačių pigiausių rinkoje esančių išmaniųjų telefonų.

Verta pastebėti, kad ribotas kiekis pirmųjų užsakovų šį telefoną galės įsigyti su 20$ nuolaida, tad iš viso naujasis telefonas tekainuotų tik 60$. Žinoma, pasiūlymų kiekis ribotas, o sąlygos paprastos – reikia registruotis gamintojo svetainėje. Jei registruotis noro nėra, tuomet galima šį telefoną įsigyti iš kiniškų parduotuvių, kurios anonso metu irgi siūlo ribotą kiekį modelių su nuolaidomis - tiesa, kiek mažesnėmis, tad pavyzdžiui, Gearbest jis kainuoja 70$. Galima įsigyti ir iš aliexpress.com, tik verta atkreipti dėmesį, kad mažiausi pasiūlymai siekia tuos pačius 70$, o brangiausi - pilna kaina be nuolaidos.

Atsižvelgiant į telefono kainą ir jo parametrus, šiuo metu tai vienas iš įdomiausių modelių iki 80$ ribos. Kuo gi kinai nudžiugino šį kartą?

Pasirodo, net ir už tokią kuklią kainą kinai moka nustebinti. Visų pirma, „LEAGOO M7“  turės keturių branduolių „MT6580A“ procesorių, kurio taktinis dažnis sieks 1,3 GHz. Duomenis bus galima saugoti 16 GB talpos vidinėje atmintyje, o jei to neužteks, galima prijungti microSD iki 256 GB. Verta pripažinti, jog 256 GB atminties yra labai daug net ir lyginant su brangiausiais flagmanais. Čia jau galima sutalpinti ne tik daug nuotraukų, bet ir muzikos ar net video failų.

Telefonas turi 5,5“ įstrižainės ir 1280x720 px raiškos ekraną, kurį saugo ketvirtos kartos „Gorilla Glass“ apsauginis stiklas. Gera žinia, jog telefonas turi nuimamą 3000mAh bateriją su 5V 1.5A greito įkrovimo funkcija. Kaip ir įprasta kinų telefonams, „LEAGOO M7“ palaiko dvi SIM korteles.

Verta paminėti, jog išmanusis iš karto turės „Android 7.0 Nougat“ operacinę sistemą.

Bene aiškiai silpniausia telefono techninės įrangos vieta – nedidelis RAM atminties kiekis, siekiantis 1 GB. Tiesa, tuo stebėtis neverta prisiminus telefono kainą - RAM atmintis yra vienas iš brangiausių komponentų, todėl jei telefono kaina mažesnė nei 80$, dažniausiai neverta tikėtis didesnio kiekio atminties, tačiau net ir tiek visiškai pakanka pagrindinėms funkcijoms, kurioms ir būna skirti ypač pigūs išmanieji.

Įdomu tai, kad telefonas turi dvigubą galinę kamera (8 MPx + 5 MPX) su dviguba blykste ir įdomių programinių sprendimų. Gamintojas tikina, kad „LEAGOO M7“ turi specialių sprendimų, kad sugebėtų daryti geras nuotraukas esant blogiam apšvietimui. Tam padeda didelė f2.2 diafragma bei specialus „Night Mode“ režimas. Be to, nuotraukų kokybę turėtų pagerinti ir dviguba blykstė – jos pagalba procesorius kur kas tiksliau įvertina aplinkos spalvines temperatūras ir leidžia užfiksuoti natūralesnių atspalvių vaizdą. Aišku, su flagmanais nekonkuruos, bet su biudžetiniais modeliais turėtų pasistumdyti.

„LEAGOO M7“ naudoja novatorišką piršto atspaudų skenerį, kuris turėtų atpažinti bet kokiu kampu prispaustą pirštą, o suveikti per 0.19 s. Šį rodiklį gamintojas išskiria prie vienų svarbiausių telefonų parametrų ir pažymi, kad tokia galimybė padaryta siekiant supaprastinti ir pagreitinti asmenukių darymą. Asmenukams skirta priekinė kamera yra 5 Mpx raiškos.

„M7“ korpuso storis siekia 7.9 mm ir kaip tvirtina gamintojas, telefono forma tokia, kad jis maksimaliai patogiai tilptų į delną ir būtų malonu juo naudotis. Prisimenant, kad iš išvaizdos jis itin panašus į „iPhone 7 Plus“, turbūt šiais teiginiais galima lengvai patikėti.

Kokia išvada? Nors telefonas tikrai nėra galiūnas pagal techninius parametrus, bet turi tikrai įdomių ir patrauklių sprendimų, o ieškant ypač pigaus antrojo, trečiojo modelio ar telefono mažiems vaikams, surasti geresnę alternatyvą gali būti labai sunku.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(9)
(-6)

Komentarai (1)