5 „pasidaryk pats“ rinkiniai iš Kinijos, kurie gali sudominti ir vaikus, ir suaugusiuosius (Video)  ()

Visada smagu ką nors sukurti savo rankomis. Tačiau šiuolaikiniai vaikai tai jau atprato daryti. Juos sudominti galima keliais nebrangiais „pasidaryk pats“ rinkiniais iš Kinijos, kurie patiks ir suaugusiesiems. Ar nenorėtumėte ant dviračio ratų matyti švytinčius paveikslėlius? O sukurti saulės energija varomą robotą? O surinkti savo nuosavą garso kolonėlę ar net osciloskopą?


Visi šio ciklo įrašai

  • 2017-07-07 5 „pasidaryk pats“ rinkiniai iš Kinijos, kurie gali sudominti ir vaikus, ir suaugusiuosius (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. Paveikslėliai ant dviračio ratų

Tikriausiai jums jau yra tekę internete matyti ant važiuojančio dvirato ratų rodomus ryškius spalvotus paveikslėlius, kurie net nesisuka. Jie kuriami prie stipinų pritvirtintų LED juostelių pagalba. Tai nėra toks jau sudėtingas įrenginys. Jį galite pamatyti šiame vaizdo įraše

Kur čia „pasidaryk pats“ idėja? Šis įrenginys yra programuojamas. Tai reiškia, kad jums patiems reikės susirasti paveikslėlius, juos specialiai modifikuoti ir apdoroti specialia programa. O tada LED elementus pritvirtinti prie dviračio ratų stipinų ir minti maždaug 15 km/h greičiu.

YQ8003 dviračio ratų šviesos kainuoja kiek daugiau nei 28 eurus. Tai ne toks jau paprastas projektas, o galutinis rezultatas neturi praktinės paskirties. Todėl ne vienam gali labiau patikti paprasta kolonėlė.

2. Kolonėlės rinkinys

Jei norėtumėte kada nors užsiimti elektronika, geriau jau pradėti nuo pačių mažiausių žingsnių. Paprasti projektai gali sudominti ir vaikus, o tai visada yra labai gerai. Tai - paprastas rinkinys kolonėlei pasidaryti.

Rinkinyje yra skaidrus akrilinis korpusas, pora garsiakalbių, USB ir audio laidai, keli LED ir visi reikalingi elektronikos komponentai. Tai - labai paprastas elektronikos rinkinys pradedantiesiems, o ir galutinį produktą kur nors pritaikysite. Šis rinkinys kainuoja vos daugiau nei 20 eurų. O gal norėtumėte šio to sudėtingesnio?

3. Osciloskopo rinkinys

Osciloskopas - tai elektros signaloformos stebėjimo ir matavimo prietaisas. Šį įrenginį dažnai naudoja inžinieriai, elektronikos prietaisų kūrėjai ir mėgėjai. Paprastą osciloskopo versiją galite pasidaryti ir patys.

Šis rinkinys yra specialiai sukurtas elektronikos mokymui, todėl procesas bus kur kas svarbesnis už galutinį produktą. Nors ir nėra perdėtai sudėtingas, osciloskopo rinkinys tikrai gali daug ko išmokyti, nes jį sudaro daugybė smulkių detalių, atliekančių svarbias funckijas. Teigiama, kad ir pats osciloskopas pradedančiajam elektronikos mėgėjui gali būti naudingas. Šis rinkinys kainuoja vos daugiau nei 24 eurus.

4. Žalias LED laikrodis

Osciloskopas nėra tas daiktas, kuris labai jau domintų vaikus. Jiems labiau patinka tokie projektai, kurie yra greitai užbaigiami ir pradeda veikti iš karto. Pavyzdžiui, laikrodžiai.

Šį rinkinį sudaro vos 13 skirtingų dalių rūšių, todėl susigaudyti jame tikrai nesunku. Greičiausiai laikrodį užbaigsite vienu prisėdimu ir vaikas tikrai džiaugsis kažką sukūręs. Šis laikrodžio rinkinys kainuoja €5,35.

5. Saulės energija varomas robotas

O galbūt vaikams labiau norisi gaminti žaislus ir elektronika atrodo visai neįdomi? Tuomet jiems turėtų patikti šis konstruktorius. Tai - saulės energija varomas robotas, kurį galima surinkti net 14 skirtingų būdų.

Tai - 3D galvosūkis, susidedantis iš daugybės skirtingų dalių. Rinkinyje rasite ir instrukciją anglų kalba, kuri padės susigaudyti, kaip iš šių dalių galima sudėti net 14 skirtingų robotų. Šis roboto rinkinys kainuoja kiek daugiau nei 11 eurų.

Nors ne kartą minėjome vaikus, manome, kad šie rinkiniai gali sudominti ir suaugusiuosius. Juk kartais paprasti projektai yra patys įdomiausi. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(36)
(3)
(33)

Komentarai ()