Į jūrą išplaukė pirmasis toks laivas visame pasaulyje: atrodo kaip iš ateities ir nė lašo įprastinio kuro (Video)  (1)

Tai pirmas pasaulyje laivas varomas vandeniliu ir atsinaujinančia energija. Kūrėjai tikisi atkreipti dėmesį į pasaulio klimato kaitą ir paskatinti susimąstyti apie pažangias permainas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Laivas išplaukė iš Prancūzijos uosto Sen Malo birželio 26 d. Per pusantros savaitės jis atplaukė iki Senos Paryžiuje, prisišvartavo, o iš čia plauks į užsienį.

Laive „Energy Observer“ pristatyta saulės baterijų, jis turi dvi vėjo turbinas. Kai nėra nei saulės, nei vėjo, laivas varomas vandeniliu, kuris generuojamas elektrolizės būdu.

Vandenilis gaminamas per vandenį paleidžiant elektros srovę ir taip skaidant vandens molekules iš jūros. Paskui molekulės suspaudžiamos ir siunčiamos į variklį.

Vandenilis skiria laivą nuo kitų aplinkos neteršiančių, energiją pasigaminančių konkurentų.

Kartu su draugu, dokumentinių filmų režisieriumi Jacques Delafosse, išplaukia į kelionę aplink pasaulį, kuri truks šešerius metus. Komanda planuoja sustoti 101-ą kartą 50-yje šalių ir skatinti žmones pagalvoti apie inovatyvius projektus.

Laivo projektavimas ir statymas kainavo 5 milijonus eurų. Projektą rėmė „AccorHotels“, „Delanchy Transports“ ir daugelis kitų rėmėjų.
 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(34)
(2)
(32)

Komentarai (1)