6 įdomūs elektroniniai matavimo prietaisai iš Kinijos patiks pasaulį tyrinėjantiems žmonėms  ()

Tyrinėti pasaulį iš tikrųjų yra smagu ne tik vaikams, bet ir suaugusiesiems. Ir suaugę žmonės dažnai atlieka įvairius eksperimentus, domisi, kaip pagaminti daiktai, koks yra juos supantis pasaulis. Todėl šįkart atrinkome 6 pigius, bet labai įdomius elektroninius prietaisus, kurie padės pažinti mus supančią aplinką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. GM816 Anemometras

Anemometras – tai prietaisas, matuojantis vėjo greitį. GM816 įrenginys turi nedidelė propelerį, kuris sukasi, kuomet prietaisas yra nukreiptas prieš vėją. Tai leidžia tiksliai ir greitai išmatuoti vėjo greitį, tačiau GM816 taip pat rodo ir oro temperatūrą. Nors šią informaciją šiais smagu žinoti (pavyzdžiui, palyginti vieną audrą su kita), gamintojas teigia, kad tai – labai naudingas prietaisas buriuotojams, žvejams ir ekstremalių pramogų mėgėjams.

GM816 matuoja vėjo greitį iki 30 m/s, o išmatuojamos temperatūros diapazonas yra nuo -10 iki +45 laipsnių pagal Celsijų. Tai nėra profesionalus prietaisas, bet entuziastams tikrai patiks. GM816 Anemometras kainuoja vos daugiau nei 12 eurų.

2. UNI-T UT353 triukšmo lygio matuoklis

Kad ir kur gyventumėte, jus nuolat supa triukšmas. Kartais įdomu sužinoti, kokį garsą sukelia įvairūs įrankiai ar automobiliai gatvėse. Tam reikia triukšmo lygio matuoklio. UNI-T – garsus vardas elektroninių matavimo prietaisų rinkoje, o šis prietaisas – mažas, lengvas ir pakankamai tikslus.

UNI-T UT353 gali išmatuoti triukšmą 30-130 dB diapazone. Matavimo tikslumas – 1.5 dB. Įrenginys naudoja įprastas AAA baterijas, todėl jo priežiūra yra itin lengva, net jei jį naudosite labai retai. UNI-T UT353 kainuoja kiek mažiau nei 21 eurą.

3. GM1010 Apšvietimo lygio matuoklis

Jei jau domitės savo aplinka, žinoti triukšmo lygį nepakanka. Reikia išsiaiškinti ir ar jūsų darbo vieta yra pakankamai gerai apšviesta. Tam reikalingas apšvietimo lygio matuoklis.

Šis įrenginys išmatuos apšvietimą 0-200 000 liuksų diapazone. Liuksas – paviršiaus apšvietimo matavimo prietaisas, kuris parodo, kiek liumenų šviesos srauto krenta į 1 kvadratinį metrą ploto. Šis įrenginys kainuoja €17,45.

4. GS320 nekontaktinis termometras

Temperatūra yra labai svarbi mūsų komfortui, tačiau šis termometras yra skirtas kitoms reikmėms. Jis per atstumą gali išmatuoti įvairių objektų temperatūrą. Kai kuriais atvejais tai labai svarbu elektronikos entuziastams, tačiau ir kiti pasaulį tyrinėjantys žmonės ras kur tokį prietaisą panaudoti.

GS320 gali išmatuoti temperatūrą nuo -50 iki +360 laipsnių pagal Celsijų. Tikslumas – 1,5 laipsnių. Juo naudotis labai paprasta – tereikia nukreipti į objektą (tai padaryti padeda lazerio spindulys) ir ekrane pasirodys temperatūra. GS320 kainuoja €8,48.

5. FS-AN01 Endoskopas

Žmogus pasaulį tyrinėja vizualiai. Mums svarbiau pamatyti nei užuosti ar išgirsti. Todėl šis endoskopas tikrai patiks ne vienam. FS-AN01 yra dviejų metrų ilgio, visą informaciją iš karto siunčia į išmanųjį telefoną, o aplink kamerą turi 6 ryškius LED elementus.

FS-AN01 yra atsparus vandeniui (IP67), todėl galite jį panaudoti ir santechnikos reikmėms. Šis endoskopas kainuoja €8,29.

6. S10 Skaitmeninis mikroskopas

Prieš porą dienų jums siūlėme pasidomėti tradiciniu optiniu mikroskopu, o dabar primename, kad rinkoje yra ir labai kokybiškų mėgėjiškų skaitmeninių mikroskopų. Šis vaizdą didina 50-1000 kartų ir viską galite pamatyti savo kompiuterio ekrane.

Aišku, tokie mėgėjiški mikroskopai labai daug detalių atskleisti negali, tačiau galėsite patyrinėti įvairių daiktų paviršių, pamatyti popieriaus pluoštą ar gijas musės sparnuose. S10 skaitmeninis mikroskopas kainuoja kiek daugiau nei 17 eurų.

Aišku, aplinkos tyrinėjimui tinkamų prietaisų Kinijos rinkoje rastume ir daugiau. Tačiau šis rinkinys į viską leis pažiūrėti kiek kitaip, patyrinėti pasaulį aplink save ar net pagerinti darbo vietos ergonomiką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(24)
(9)
(15)

Komentarai ()