Turbūt niekada net nepagalvojote, koks tai sudėtingas iššūkis: kaip kariniai laivai atviroje jūroje aprūpinami atsargomis (Video)  ()

Didžiąją laiko dalį JAV kariniai laivai praleidžia atviruose vandenyse neprisišvartuodami uostuose. Laikas nuo laiko jiems prisireikia papildyti atsargas, tačiau neramioje jūroje ar vandenyje tai padaryti toli gražu nėra taip paprasta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinių valstijų karinis laivynas nufilmavo kaip tai atliekama. Vienas iš metodų – papildymas jūroje (angl. underway replenishment). Taikant šį būdą du laivai ima plaukti sinchroniškai vienas greta kito. Kai pasiekiamas vienodas greitis ir kursas, tarp laivų ištiesiami lynai, kuriais transportuojami krovinio paketai. Gal viskas skamba paprastai, tačiau tai labai sudėtinga operacija, reikalaujanti kone visos įgulos susitelkimo.

Kitas būdas – vertikalus papildymas (angl. vertical replenishment) – kai atsargos tarp laivų skraidinamos sraigtasparniais. Nors šis metodas atrodo ne toks sudėtingas, kaip papildymas jūroje, tačiau reikia nepamiršti, jog šis metodas iš piloto reikalauja maksimalaus profesionalumo. Skraidinant sunkų krovinį ne tik keičiasi sraigtasparnio skrydžio dinamika, bet krovinį dar reikia pristatyti ant judančio objekto.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(19)
(2)
(17)

Komentarai ()