Paskelbta, kokių įdomių naujovių pasiūlys rudeninis „Windows 10“ atnaujinimas - jau galite taupyti pinigus naujiems pirkiniams  ()

Oficialiai paskelbta „Windows 10 Fall Creators Update“ platinimo pradžios data: atsisiųsti sistemos naujinį bus galima nuo spalio 17 dienos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagrindinė naujovė, atkeliausianti su rudeniniu sistemos naujiniu – jos parengimas naudojimui su virtualios realybės šalmais („Microsoft“ naująjį funkcionalumą vadina „Mixed Reality platform“).

Šiuos virtualios ir papildytosios realybės šalmus gamina „Microsoft“ partneriai – „Acer“, „Dell“, „Lenovo“ ir „Asus“.

Pats pigiausias iš šių šalmų kainuos apie 300 JAV dolerių, prekyba jais prasidės tą pačią dieną, kaip ir „Windows“ naujinio platinimas. Išskyrus „Asus“ gaminį, kurį galima bus įsigyti tik kitais metais.

Šie šalmai veiks be jokių išorinių pozicijos nustatymo jutiklių – juos tiesiog reikės prijungti prie kompiuterio per HDMI ir USB jungtį („Dell“ atveju pakanka vieno „USB Type-C“) laido.

Šie įrenginiai galės veikti ne tik su programine įranga, sukurta naudojant „Microsoft Mixed Reality API“ įrankių rinkinį, bet ir palaikys „Steam VR“ platformą, tad jiems tinkamų žaidimų ir kitų kūrinių pasiūla turėtų gausėti ganėtinai sparčiai.

Kitos naujovės, atsirasiančios „Windows“ sistemoje po naujinio įdiegimo – tai geresnė debesinės duomenų saugyklos „One Drive“ integracija, galimybė „prisegti“ kontaktus prie užduočių juostos, bandomoji įrenginio valdymo akių judesiais versija, patobulinta apsaugos nuo kibernetinių grėsmių įranga, nauja „emodžių“ (emocijų išreiškimui naudojamų paveikslėlių) klaviatūra.

Deja, šį rudenį dar nesulauksime anksčiau planuotų, bet į vėlesnius laikus nukeltų įdomių funkcijų – „Timeline“, „Pick Up Where I Left Off“, universalios trumpalaikės atminties (clipboard), prieinamos iš kelių įrenginių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(6)
(27)
(-21)

Komentarai ()