„Philips“ paaiškino, kodėl OLED televizoriai yra kur kas geriau nei LED ir pateikė kompanijos nuomone geriausio OLED televizoriaus pavyzdį  (9)

Šią santrumpą - OLED esate girdėjęs kiekvienas. Ir dažniausiai, kaip aukščiausios šiuo metu rinkoje esančių televizorių kokybės apibūdinimą. Tačiau ką tai iš esmės reiškia? Kodėl OLED tokia svarbi televizorių gamintojams? Ir, jei ši technologija yra tokia gera, kodėl dar ne kiekvienas mūsų turi OLED televizorių?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pradžiai, atsakymas į paskutinį klausimą. OLED technologija, pradėta diegti masinėje televizorių gamyboje dar 2012 metais, iš pradžių buvo ne tik brangi, bet ir netobula. Tik pastaraisiais metais, milžiniškomis investicijomis pasiekus žiūrovų lūkesčius atitinkančius standartui, OLED televizorius ėmėsi gaminti vis daugiau pasaulinių kompanijų, dėl konkurencijos sumažėjusios savikainos, jie pasidarė labiau prieinami vartotojams, ir šiuo metu OLED rinka sparčiai auga.

Kuo OLED technologija skiriasi nuo dabar įprastų skystųjų kristalų ekranų LED technologijų? Pavadinimai panašūs, nors skiriasi viskuo. Mat, vaizdo apdirbimo principai yra visiškai skirtingi.

LED („Light-Emitting Diode“) ekranai veikia „galinio/foninio apšvietimo“ principu. Tariant paprastais žodžiais, per visą ekrano plotą esantis mechanizmas apšviečia diodus (ar skystuosius kristalus), kurie ir sukuria žiūrovo matomą vaizdą.

O štai OLED („Organic Light-Emittng Diode“) televizoriuose kertinis žodis yra „organiniai“, reiškiantis, kad juose naudojami diodai patys generuoja šviesą ir spalvą, todėl gali apšviesti vaizdo elementą atskirai, jiems nereikia papildomo šviesos šaltinio. Dar paprasčiau tariant, LED „galinis apšvietimas“ visada veikia kaip vienas sinchroninis šviesos šaltinis, vienodas visame ekrane.

Iš esmės tai nėra blogai, tačiau juoda spalva ne visada turi būti vienodai juoda, o balta – balta visame ekrane. OLED „jungiklis“ atitinkamai visiškai „išjungia“ arba palieka veikti tuos diodus, kurie yra reikalingi rodomam vaizdui atkurti. Taip atkuriamas vaizdas tampa ryškesnis ir spalvingesnis, lyginant su LED technologija.

OLED ekrane juoda yra „juodesnė“, o balta – „baltesnė“, kaip ir visos kitos spalvos. OLED vaizdo atnaujinimo greitis siekia vos 0,001 milisekundę, kas yra 1000 kartų greičiau, nei standartiniame skystųjų kristalų ekrane. Tuo pačiu tai reiškia ir mažesnes energijos sąnaudas.

Be to, OLED diodams nereikalingas „apšvietimo“ mechanizmas, todėl televizoriaus korpusas gali būti labai plonas, vos kelių milimetrų storio (ir lengvesnis už įprastus televizorius).

Plonesnis ir lengvesnis nereiškia „silpnesnis“ ar „mažesnis“.

Naujajame „Philips“ 4K Ultra HD OLED televizoriaus POS9002 procesorius (vaizdo kokybės variklis) P5 yra ketvirčiu galingesnis už įprastus naujausius „Perfect Pixel UHD“ procesorius. Šis P5 procesorius vienas atlieka ankstesniųjų įprastų keturių branduolių darbo funkcijas.

Tai pagerina penkių sričių – gaunamo signalo apdirbimo, vaizdo ryškumo, spalvų, kontrasto ir judesio vaizdo apdirbimo kokybę. Naujasis „Philips P5“ vaizdo kokybės variklis moderniu skaitmeniniu algoritmu optimizuoja viską, ką žiūrite. Dėl gerokai didesnės P5 variklio apdorojimo galios vaizdo kokybė bendrai pagerėjo 50%. Tai reiškia, kad žiūrovas galės mėgautis sodriausiais juodais ir ryškiausiais baltais atspalviais, pačiomis ryškiausiomis, puikiausiomis spalvomis ir natūraliais kaip gyvenime odos atspalviais.

Priedo - šis tik Europoje parduodamas 55 colių ekrano įstrižainės modelis taip pat turi „UHD Premium“ vaizdo raišką bei palaiko HDR10 ir HLG formatus. Trijų krypčių unikalus „Amblight“ galinės sienos apšvietimo srautas (jau vien iš jo aišku, kad tai – „Philips“ televizorius), „Android TV“ operacinė sistema, „Chromecast“ funkcija (prieiga prie „Amazon“ ir „Netflix“ HDR/4K versijų), aliumininis korpusas ir elegantiškas „lopšio“ formos stovas (kaip sakoma, „europietiškas dizainas“ – maksimaliai minimalistinis ir lengvas).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(19)
(19)
(0)

Komentarai (9)