Sugalvojo kaip patobulinti naikintuvą, kuris pats vienas gali sutriuškinti visas gynybos sistemas: „EA-18G Growler“ kartu su „Dash X“ bus modernių sistemų siaubas? (Video)  (8)

„EA-18G Growler“ - elektroninės atakos naikintuvas. Jis karo veiksmų atveju pirmasis kiltų į orą, kad surastų ir sugadintų priešo priešlėktuvinės gynybos įtaisus. Tai - labai veiksmingas ginklas. Dabar svarstoma, kad jo efektyvumą įmanoma dar pagerinti tarp ginklų įmontavus ir droną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„EA-18G Growler“ suseka priešlėktuvinės gynybos sistemų ir radarų skleidžiamus signalus ir juos blokuoja savaisiais. Taip galima iš rikiuotės išvesti priešo gynybinius pajėgumus ir komunikacijos sistemas. Po to darbą gali pradėti rimčiau ginkluoti orlaiviai, tačiau „EA-18G Growler“ svarba šiuolaikinėje karyboje yra milžiniška.

Dabar svarstoma, kad operacinį naikintuvo naudingumą galima dar pagerinti pasitelkiant „Dash X“ droną.

„Dash X“ dronas būtų patalpinamas į šiek tiek bombą primenančią kapsulę, kuri būtų pakabinta kartu su kitais ginklais. Priartėjus prie taikinio, dronas butų numestas ir parašiuto pagalba labai greitai sumažintų greitį. Greitis ir yra „Dash X“ efektyvumo paslaptis - vos 3,6 metrų sparnų mojį turintis dronas skrieja mažesniu nei 100 km/h greičiu. Nedidelis greitis yra didžiulis privalumas.

Šiuolaikiniai radarai ignoruoja lėtai skraidančius objektus, nes jie nėra laikomi pavojingais. Tai gali būti paukščių pulkelis, kokie nors meteorologiniai reiškiniai ar dar bala žino kas. Todėl radaro ekrane žmogus lėtai skrendančio mažo drono net nepamatytų. Kuomet „Dash X“ priartėtų prie taikinio, jis pajustų radijo signalus ir nustatytų jo šaltinio vietą. Ši informacija tuomet būtų perduodama „EA-18G Growler“ orlaiviui, kuris priimtų sprendimą, kaip šį šaltinį sunaikinti.

Aišku, „Dash X“ gali būti paleistas praktiškai iš bet kokio orlaivio. Teigiama, kad jį sėkmingai paleistų net ir B-52 naikintuvas. Visgi, brangus dronas į savo motininį orlaivį negrįžtų. Tai, aišku, problema, tačiau kartu ir galimybė - „Dash X“ taip pat galėtų pasitarnauti kaip ir sklendžianti bomba savo misijos pabaigoje atsitrenkianti į taikinį ir jį sunaikinanti. Aišku, ši misijos dalis būtų patvirtinta žmogaus, autonomiškai bombos režimo dronas neįjungtų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(52)
(2)
(50)

Komentarai (8)