Pristatytas dar vienas elektrinis kelių monstras - pirmieji „ET-One“ ir „Tesla Semi“ palyginimai (Video)  (2)

„Tesla Semi“ elektrinis sunkvežimis jau turi rimtą konkurentą. Šią savaitę Los Andžele įsikūrusi „Thor Trucks“ kompanija pristatė pirmąjį savo vilkiką „ET-One“. Skelbiama, kad jis galės tempti iki 36 tonų sveriančią puspriekabę ir vienu įkrovimu nuvažiuos 482 kilometrų atstumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„ET-One“ yra dviejų „Thor“ kompanijos įkūrėjų – Dakotos Semlerio ir Gio Sordoni – bendras darbas.

Projektas buvo finansuojamas iš kitų D. Semlerio kompanijų gautomis lėšomis. Šiuo metu amerikiečiai ieško partnerių, kurie padėtų jiems pradėti vilkiko serijinę gamybę.

Maksimalų 113 km/val. greitį išvystantis sunkvežimis naudoja regeneracinę stabdžių sistemą. Visgi net ir su ja „ET-One“ pritaikytas tik vietiniams maršrutams, nes baterijos įkrovimas trunka pusantros valandos.

„Tesla Semi“ taip pat nėra pritaikytas tarptautiniams pervežimams, tačiau Elono Musko kompanija siūlys ir versiją, kuri galės nuvažiuoti 500 mylių (805 kilometrų) atstumą.

„Thor“ ruošia atsaką, tačiau to dar reikės palaukti.

Amerikiečių kompanijos atstovai tikina, kad lyginant su panašios keliamosios galios dyzeliniu sunkvežimiu „ET-One“ nuvažiuoti vieną mylią (1,6 kilometro) kainuos 60 proc. mažiau. Taip pat toks vilkikas neskleis jokių išmetamųjų dujų.

Elektrinio vilkiko ieškantys vežėjai „Thor“ produkto rinkoje turėtų sulaukti 2019 metais.

Priklausomai nuo komplektacijos, kaina sieks nuo 150 iki 250 tūkst. dolerių (nuo 127 iki 212 tūkst. eurų). Skelbiama, kad „Tesla“ vilkikas nekainuos daugiau nei 180 tūkst. dolerių (153 tūkst. eurų).

„Thor“ taip pat siūlo potencialiems klientams bandomuosius važiavimus, tačiau tai įmanoma tik kai kuriose JAV valstijose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(15)
(1)
(14)

Komentarai (2)