Išmanusis telefonas su milžinišku ekranu, 3D vaizdo funkcija ir labai gera kaina - kodėl „Doogee Y6 Max“ vis dar nesulaukia sėkmės? (Video) (Apžvalga)  (3)

Išmaniųjų telefonų rinka aptarta jau ne kartą. Ne paslaptis, jog pastaruoju metu pasaulį užkariauja išmanieji įrenginiai iš Kinijos, kurie, nors ir yra „no name‘ai“, pasižymi tokiomis charakteristikomis, kokių gali pavydėti „Apple“ ar „Samsung“. O svarbiausia, kad šie telefonai išties patrauklaus dizaino bei gana pigūs, todėl juos gali sau leisti įsigyti kone kiekvienas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internautai jau netgi juokauja, jog kiniško telefono nebūtų gaila sudaužyti ar pamesti, nes dėl nedidelės kainos galima įsigyti kitą. Vienas geriausiai žinomų Kinijos atstovų, kuris sparčiai populiarėja, yra „Xiaomi“. Visgi jam ant kulnų lipa kompanija „Doogee“, kuri jau pasiūlė daugybę išties puikių įrenginių.

Vienas jų pakliuvo ir į Alfa.lt žurnalistų rankas. „Doogee Y6 Max“ iš tiesų yra išskirtinis ne tik kompanijos segmente, jis unikalus ir visų išmaniųjų įrenginių rinkoje. Deja, kažkodėl apie jį mažai kalbama. Jo išskirtinumas – tai milžiniškas ekranas, turintis 3D vaizdo funkciją. Tiesa, ši funkcija tikriausiai ir yra vienas esminių privalumų, dėl ko derėtų rinktis minėtą modelį.

3D vaizdas ekrane iš tiesų yra kažkas naujo ir atrodo labai smagiai. Nors funkcionalumo čia labai mažai, tačiau gamintojams už naujovę galima skirti pliusą. Pliusas ir už tai, jog kurdami įrenginį jie nepasismulkino bei jame sumontavo net 6,5 colio ekraną. Jis užima net 84,6 proc. viso priekinės dalies ploto, o 3D vaizdui matyti netgi nereikia jokių papildomų akinių.

Vaizdas ekrane išties sodrus ir ryškus, todėl priekaištų jam mažai. Visgi „Doogee“ šiek tiek prašovė, sukurdama tokį didelį įrenginį. Didybės manija jau baigėsi, ir planšetofonai po truputį užleidžia savo pozicijas šiek tiek mažesniems įrenginiams. O to priežastis labai paprasta – planšetinius telefonus tiesiog nepatogu naudoti dėl jų matmenų. Patikėkite, rankoje laikyti 17,30 x 8,90 x 0,90 cm matmenų „Y6 Max“ nėra itin patogu, nebent kažkur ramiai sėdi ar guli bei žiūri filmą ar „YouTube“.

Gamintojas tikina, jog dėl 4300 mAh talpos baterijos naudotojams nereikės nerimauti dėl išmaniojo telefono išsikrovimo kelionės metu. Tačiau, kaip ir dauguma išmaniųjų telefonų, „Doogee Y6 Max“ stebuklingos ištvermės nedemonstruoja ir jį ilgiau panaudojus reikės krauti kone kasdien.

Už įrenginio darbo našumą yra atsakingas 64 bitų, 1,5 GHz aštuonių branduolių lustas „MediaTek MT6750T“, į kurį įsprausta 3 GB RAM darbinės atminties. Vidinė atmintis siekia 32 GB, tačiau yra galimybė ją išplėsti iki 128GB talpos, pasitelkiant „microSD“ kortelę. Fotografuoti ir įrašyti vaizdą leidžia 13 megapikselių „Samsung“ kamera su automatiniu fokusavimu. Įrenginys taip pat turi pirštų atspaudų skaitytuvą, kuris leidžia patikimai apsaugoti asmeninius duomenis.

Lietuvoje šio įrenginio kaina – nuo 229 eurų. Tiems, kas mėgsta telefone žiūrėti filmus ar vaizdo įrašus, tai puikus žaisliukas. Visgi derėtų pripažinti, jog daugiau funkcionalumo iš jo sunku išgauti dėl dydžio – vienoje rankoje išlaikyti telefoną pernelyg sunku.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
Autoriai: Marius Monkevičius
(5)
(7)
(-2)

Komentarai (3)