Pačios įspūdingiausios statybos, kurios bus pabaigtos šiais metais: nusimato daug įdomių dalykų (Video)  ()

Nuo spalvingo namo iš didžiulių „Lego“ kaladėlių Danijoje iki Pietų Afrikos meno muziejaus nebenaudojamoje grūdų saugykloje – 2017-aisiais architektūros pasaulis pasipuošė išradingais ir įdomiais objektais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šie, ką tik prasidėję metai, bus neprastesni.

Tarp objektų, kurių statybų pabaigos šiemet laukiama su dideliu nekantrumu – ir stikliniai teismo rūmai Prancūzijos sostinėje Paryžiuje, ir „Lakhta Centre“ Sankt Peterburge, Rusijoje.

Tai bus įvairios paskirties statinys, tačiau pirmiausia tai – „Gazprom“ būstinė.

„Lakhta Centre“ taps aukščiausiu pastatu Europoje.

Kitame žemyne, Azijoje, šiemet taip pat pasikeis aukščiausių pastatų rikiuotė. Mat čia bus baigtas statyti Pekino 530 m aukščio dangoraižis „China Zun Tower“. Jei rangovai darbus baigs laiku, tai bus aukščiausias šiemet iškilęs statinys.

Iš pernai metais Kinijoje pastatytų dangoraižių daugiau nei pusė buvo 200 m aukščio ar dar didesni, rašo cnn.com. Iš tų aukštybinių pastatų, kuriuos dar tik numatoma baigti – architektų biuro „Zaha Hadid“ suprojektuotas besisukantis stiklinis „Leeza SOHO“. Beje, šis dangoraižis taip pat statomas Pekine.

Stiklas ir plienas statant dangoraižius nustelbia kitas medžiagas, tačiau ir čia pamažu atsiranda diversifikacija. Štai Kanadoje, Vankuveryje, ką tik baigtas statyti 18 aukštų medinis apartamentų namas. Dar vienas pavyzdys – Norvegija, kur 2019 m. pradžioje ketinama baigti statyti 80 m aukščio medinį daugiabutį. Tai turėtų būti aukščiausia pasaulyje medinė struktūra.

Aukščiausias medinis pastatas JAV bus baigtas šiais metais. Juo taps 26 m aukščio gyvenamasis namas Oregone. Pastato architektai – „Lever Architecture“.

Tačiau aukštis architektūroje – toli gražu dar ne viskas. Pelnyto dėmesio sulaukia ir visiškai kitu išsiskiriantys pastatai.

Šiais metais daugelio besidominančių architektūra akys krypsta į Egiptą, kur Gizoje baigiamas statyti Didysis Egipto muziejus. Jo atidarymas numatytas gegužę. Nuo to laiko, kai buvo paskelbtas konkursas šiam objektui suprojektuoti, praėjo daugiau nei 15 metų.

Stambulas (Turkija) 2018-aisiais ruošiasi pasaulį nustebinti nauju oro uostu, Helsinkis (Suomija) – biblioteka banguotu mediniu fasadu , o Niujorkas – beveik 46 m aukščio skulptūra iš tarpusavyje sujungtų laiptų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(9)
(2)
(7)

Komentarai ()