Iš išvaizdos beveik ir neatskirsi, bet muzikos skambėjimas - kardinaliai kitoks: „Xiaomi Mi IV Hybrid“ prieš „Xiaomi Hybrid Pro HD“ - panašumai, skirtumai ir kada kokias reikia naudoti (Apžvalga, Video)  (1)

Muzikos mėgėjams kokybiškos ausinės yra tiesiog būtinybė. Jos lydi mus kiekvieną dieną. Tad yra labai svarbu, kad jos būtų ergonomiškos, patvarios ir perduotų aukščiausios kokybės muziką. Neabejotinai vienos iš geriausių yra „Xiaomi“ kompanijos ausinės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie „Xiaomi Mi IV Hybrid“ ir „Xiaomi Hybrid Pro HD“ ausinių technines savybes esame rašę kiek anksčiau. Taip pat pateikėme „Xiaomi Mi IV Hybrid“ ausinių apžvalgą po vienerių metų naudojimo. Ją galima perskaityti čia.

Dabar atėjo eilė palyginti vienas iš labiausiai perkamų „Xiaomi“ kompanijos ausinių, tai „Xiaomi Mi IV Hybrid“ prieš „Xiaomi Hybrid Pro HD“. Tuo labiau, kad abiem šiom ausinėms dabar taikomos nuolaidos, tad kurias vertėtų pirkti, o kurių ne?

Apžvalgos autorius teigia, kad jau senokai naudoja „Xiaomi Mi IV Hybrid“ ausines, o „Xiaomi Hybrid Pro HD“ neseniai išbandė. Tad įdomu, kokie šių ausinių skirtumai, trūkumai bei privalumai. Tad pradėkime.

Autorius teigia, kad naujai gautos „Xiaomi Hybrid Pro HD“ ausinės gražiai supakuotos. Taip pat yra trumpa naudojimo instrukcija anglų kalba ir minkštos medžiagos maišelis ausinių nešiojimui. Gal jis bus ir nereikalingas, tačiau vis vien malonu gauti tokį aksesuarą.

Pakuotėje turime 4 poras ausinių pagalvėlių. Vienos jau uždėtos ant ausinuko. Visos poros yra skirtingo dydžio.

„Xiaomi Hybrid Pro HD“ ausinių chatakteristikos:

1) laido ilgis siekia 125 cm;

2) 98 dB;

3) hibridinių garsiakalbių technologija – garsiakalbiai susideda iš 3 dalių bei turi grafeno diafragmas;

4) varža 30 omai, dažnių diapazonas 20 Hz – 40 000 Hz;

5) standartinis 3,5 mm audio kištukas;

6) sveria vos 17 gr.

„Xiaomi Mi IV Hybrid“ ausinių garsiakalbiai nuo „Xiaomi Hybrid Pro HD“ skiriasi tuo, kad pastarieji susideda iš trijų dalių.

Taip pat žymiai didesnis progresas su garso reguliavimo mechanizmu (abiejų ausinių mechanizmai yra iš metalo aut. past.). „Xiaomi Hybrid Pro HD“ ausinių mygtukai yra žymiai aiškiau vienas nuo kito atskirti, todėl gerokai lengviau ir patogiau jais naudotis.

„Xiaomi Mi IV Hybrid“ ausinių laidas iki išsišakojimo yra dengtas medžiaga.

Tuo tarpu „Xiaomi Hybrid Pro HD“ ausinių laidas yra vientisai iš gumos. Kai kuriuos tai gali ir sugluminti, tačiau tai neturėtų būti vertinama kaip trūkumas.

Juolab, kad „Xiaomi Mi IV Hybrid“ ausinių laidas, nors ir dengtas medžiaga nėra panacėja nuo nusidėvėjimo. Kad ir vidutiniškai naudojant „Xiaomi Mi IV Hybrid“ ausines, jų laidas dėvisi, apsitrina ir susipina. Žinoma, kaip bus su „Xiaomi Hybrid Pro HD“ laidu parodys laikas.

Pačios ausinės yra iš metalo ir plastiko, „Xiaomi Hybrid Pro HD“ ausinės yra kiek didesnės ir nėra chromuotos, kaip jų pirmatakai „Xiaomi Mi IV Hybrid“. Ausinių kištukai praktiškai vienodi, abu metaliniai.

Pati sunkiausia dalis yra apibūdinti garso kokybę, tad ir apžvalgos autorius sako, kad „pasistengsiu neišsidirbinėti ir trumpai pasidalinsiu savo įspūdžiais“. Jei vertintume bendrai – garso kokybė šių dviejų modelių ausinių skiriasi kardinaliai.

„Xiaomi Mi IV Hybrid“ ausinėmis klausantis muzikos yra labai stipriai akcentuojamos aukštos natos ir klausantis kai kurių muzikos kūrinių tai pradeda erzinti. Tai net gali priminti spiegimą.

Tuo tarpu „Xiaomi Hybrid Pro HD“ akcentuojamas vokalas ir vidutiniai tonai. Tad, tiems, kuriems patinka melodinga muzika, šios ausinės pats tas.

Bosinės – žemos natos geriau perteikiamos „Xiaomi Mi IV Hybrid“ ausinių, o su „Xiaomi Hybrid Pro HD“ žemos natos tapo minkštesnės ir ne tokios galingos.

Būtent „Xiaomi Mi IV Hybrid“ ausinės ir buvo kuriamos ypatingai žemų ir aukštų natų mėgėjams, o „Xiaomi Hybrid Pro HD“ labiau tinka vidutinių tonų mėgėjams.

Galutinė išvada

Bendrai su „Xiaomi Hybrid Pro HD“ ausinėmis garsas yra švaresnis. Tad atrodytų, jog „Xiaomi Hybrid Pro HD“ ausinės yra geresnės nei jų pirmtakas „Xiaomi Mi IV Hybrid“? Visai ne.

Su „Xiaomi Mi IV Hybrid“ geriau klausytis aukštų ir žemų natų muzikos, tai yra roko ir elektroninės muzikos, o su „Xiaomi Hybrid Pro HD“ gerai klausytis džiazo, bliuzo, vokalinės ir instrumentinės muzikos. Tad čia viskas priklauso tik nuo muzikos mėgėjų skonio.

Šiuo metu internetinėje parduotuvėje Gearbest.com „Xiaomi Mi IV Hybrid“ ausinėms taikoma 24 % nuolaida ir jos kainuoja 14 eurų, o „Xiaomi Hybrid Pro HD“ ausinėms taikoma 17 % nuolaida, tad galutinė kaina bus 20 eurų. Belieka tik išsirinkti jums tinkamiausias ausines.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(3)
(3)

Komentarai (1)