Keistas „Ford“ patentas - genialus ar visgi kvailas išradimas?  (4)

Sunku tuo patikėti, tačiau JAV automobilių gamintojas „Ford“ visai neseniai užpatentavo automobilį, į kurio konstrukciją integruotas atskiriamas elektrinis motociklas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Panašią transporto priemonę viename iš filmų naudojo Betmenas, tačiau dabar ji tapo labai artima realybei.

Šis sumanymas atrodo dar įdomiau turint omenyje, kad koncernas paskelbė apie savo planus didžiausią dėmesį skirti visureigiams ir pikapams.

JAV patentų biuras jau patvirtino šio keisto vienatūrio konstrukcijos paraišką. Gamintojo atstovai sako, kad tai bus universali keleivių pervežimui skirta transporto priemonė.

Šiuo metu koncepcija ir pagrindinės dizaino idėjos egzistuoja tik ant popieriaus, galima tikėtis, kad parodomasis prototipas bus sukonstruotas jau artimiausiu metu.

Netikėta yra tai, kad šią transporto priemonę sudaro vidaus degimo variklį turintis automobilis ir elektrinis motociklas.

„Ford“ skelbia, kad sumanymas kilo svarstant, kaip išspręsti stovėjimą didmiesčiuose. Koncernas patento dokumentus pateikė dar 2017 metų spalį, tačiau jie buvo patvirtinti tik praėjusią savaitę. Kompanijos inžinieriai aiškino, kad motociklas judėjimo kryptimi patalpintas tarp vairuotojo ir keleivio sėdynių. Jam atsiskyrus nuo automobilio dalis centrinės konsolės taptų sėdyne motociklininkui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(8)
(12)
(-4)

Komentarai (4)