Tai geriausiai perkamas „Android“ telefonas pasaulyje: naujausi duomenys rodo, pirmą kartą istorijoje „Xiaomi“ išmanusis telefonas buvo pats geidžiamiausias mėnesio telefonas  (2)

Neseniai paskelbtoje išmaniųjų telefonų ataskaitoje nurodoma, kad „Xiaomi“ kompanijai 2018 metų pirmasis ketvirtis buvo itin puikus. „Xiaomi Redmi 5A“ rezultatai yra išvis puikūs: jis buvo pripažintas kaip geriausiai kovo mėn. parduodamas „Android“ telefonas ir tai yra pirmas kartas, kai „Xiaomi“ kompanija pasiekia tokį rezultatą. O pasak „Canalys“, „Xiaomi“ plėtra Europoje taip įsibėgėjo, kad šis telefonų gamintojas ir pardavėjas Ispanijoje tapo trečiuoju didžiausiu išmaniųjų telefonų pardavėjų 2018 metais. Ir tai tik pradžia, „Xiaomi“ kompanija yra numačiusi ir toliau intensyviai plėstis Europoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rinkos tyrimų grupės „Counterpoint Research“ ir „Canalys“ paviešino prekybos išmaniaisiais telefonais ataskaitas, kuriose abi tyrimų bendrovės nurodo, kad Kinijos bendrovei „Xiaomi“ šių metų pradžia yra itin sėkminga.

„Counterpoint Research“ teigia, kad „Xiaomi Redmi 5A“ (dabar siūlomas su 24% nuolaida) buvo „geriausiai parduodamas Android išmanusis telefonas kovo mėn.“ (didžiausias augimas per mėnesį aut. past.), o vertinant bendrus pardavimus liko trečioje vietoje atsilikdamas tik nuo tokių grandų kaip „iPhone X“ ir „iPhone 8 Plus“. Tyrėjai taip pat pažymėjo, kad tai yra „pirmas kartas, kai „Xiaomi“ kompanijos išmanusis telefonas pasiekia tokią aukštą vietą.“

Kovo mėn. „Redmi 5A“ rinkos dalis siekė 1,8 proc., o jį lenkiantys „iPhone X“ ir „iPhone 8 Plus“ išmanieji telefonai užėmė atitinkamai 3,5 ir 2,3 proc. rinkos dalies. „Samsung Galaxy S9“ ir „S9 Plus“ šiame sąraše užėmė 5-ąją ir 6-ąją vietas su vienoda rinkos dalimi, tai yra po 1,6 proc. Tačiau skirtingai nuo „Redmi 5A“, kovo mėn. pradžioje dar nebuvo galimybės įsigyti „Samsung“ telefonų.

„Xiaomi“ augimas Europoje

„Canalys“ analitikai pateikė naujų duomenų, kurie rodo, kad „Xiaomi“ augimas per pirmąjį šių metų ketvirtį Ispanijoje buvo itin sėkmingas ir ji aplenkė tokias kompanijas kaip „Apple“ ir „BQ“. „Xiaomi“ plėtra vakarų Europoje pasiekė rimtą pagreitį 2017 metų lapkričio mėn., kai Ispanijoje pasirodė „Mi A1“ ir „Mi Mix 2“.

Tad praėjus vos kiek daugiau kaip 6-iems mėnesiams, „Xiaomi“ prekės ženklas Ispanijoje pakliuvo į pačių populiariausiųjų trejetuką, nusileisdamas tik „Samsung“ ir „Huwei“ kompanijoms.

Remiantis „Canalys“ analitikų pateikais duomenimis matyti, kad „Xiaomi“ užima 14,1 proc. išmaniųjų telefonų rinkos dalį, o „Apple“ – 12,9 proc. Visgi, „Xiaomi“ dar gana ženkliai atsilieka nuo antroje vietoje esančios „Huawei“ (23 proc. rinkos dalies) ir „Samsung“ (23,9 proc. rinkos dalies).

Šie duomenys, kuriais „Twitter“ paskyroje pasidalino „Xiaomi“ kompanijos vyresnysis viceprezidentas Wang‘as Xiang‘as, yra įdomūs ir tuo, jog „Apple“ ir „Samsung“ kompanijos praranda rinkos dalį. Tuo tarpu „Huawei“ ir „Xiaomi“ kompanijos atsikando didesnį (arba „Xiaomi“ atveju naują aut. past.) rinkos pyrago kąsnį.

Žinoma, rinkos tyrimų kompanijos yra linkusios daryti įvairias išvadas, o duomenis rinkti įvairiais būdais. Tačiau remiantis „Canalys“ analitikų pateiktais duomenimis tampa gana aivaizdu, kad per labai trumpą laiką „Xiaomi“ prekės ženklas pademonstravo sprogimui prilygstantį augimą. „Xiaomi“ kompanija per pirmąjį šių metų ketvirtį buvo ketvirta Europoje pagal išmaniųjų telefonų pardavimus ir tai yra daugiau nei įspūdingas rezultatas.

Žinoma, „Xiaomi“ kompanija nesiruošia ties tuo sustoti ir visai neseniai paskelbė apie naujos plėtros planus Europoje. Dabar ketiname intensyviai vystyti savo veiklą Jungtinėje Karalystėje, Airijoje, Italijoje, Austrijoje, Danijoje bei Švedijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(12)
(1)
(11)

Komentarai (2)