Tikra atgaiva automobilių gurmanams: iš kokių šalių į Lietuvą atkeliavo galingiausi, egzotiškiausi, rečiausi naudoti modeliai (Foto)  ()

Pristatydamas „Autoplius.lt“ automobilių rinkos antrojo ketvirčio Barometrą, ekspertas Matas Buzelis sakė, kad kas antras naudotas automobilis į Lietuvą atvežamas iš Vokietijos. Toliau pagal populiarumą seka Belgija, Prancūzija, Italija. Vidutinė naudoto automobilio kaina, lyginant su praėjusių metų antruoju ketvirčiu, padidėjo 9 proc. nuo 3,3 tūkst. EUR, t.y. 300 Eur. O kas, jei į atvežamų automobilių srautą pažvelgsime netradiciškai, kitaip: kokių perliukų už dešimtis ir šimtus tūkstančių eurų ir iš kokių egzotiškų šalių šiemet balandžio – birželio mėnesiais atsivežė Lietuvos gyventojai?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pažvelkime į žemėlapį, iš kokių šalių į Lietuvą atkeliavo galingiausi, egzotiškiausi, rečiausi naudoti modeliai – tikra atgaiva automobilių gurmanams.

Iš JAV. Patys galingiausi „Tesla Model X“ (568 kW) ir „Model S“ (561 kW).

Naujas „Model X 100D“ be mokesčių kainuoja 150 tūkst. Eur. Jo mažesnis brolis kiek pigesnis, kaina prasideda nuo 100 tūkst. Eur.

Į Lietuvą iš už Atlanto atplaukė ir daugiau nei 700 AG turintis „Bentley Continental Supersports“, pagamintas 2018 m. Šis riboto tiražo modelis kainuoja apie 300 tūkst. Eur.

Iš Vokietijos į Lietuvą keliauja ne tik pilki dyzeliai ir „Passat“. Lietuvos keliuose jau pastebėtas „Ferarri GTC4 Lusso“ (beje, pilkos spalvos) ir „Ford Mustang GT500 Shelby“.

Taip pat – smagus vokiškas žvėriukas „Audi R8 V10“, genamas į priekį 610 AG variklio. Iki 100 km/val. jis superautomobilį nuskraidina vos per 3,2 sek. Maksimalus greitis – 330 km/val. Tokio naujo automobilio bazinė kaina – apie 165 tūkst. Eur.

Rusija. Iš superautomobilių, atkeliavusių iš Rusijos, Matas Buzelis išskirtų „Mercedes Benz SLR McLaren“, išvystantį 460 KW. Jo kompresoriui pasukti reikia net 120 AG.

Iš viso iš Rusijos atvežti ir užregistruoti 26 automobiliai. Tai – ir pilkas 2017 m. „Nissan GTR“ (397 kW). Taip pat – keturi „Porsche 911 Carrera“, „VW Caravelle“, GAZ, VAZ, „Mercedes Benz SLK 55 AMG“ (310 kW), penki visureigiai „Mercedes Benz GL 63 AMG“, „Mercedes Benz CL65 AMG“ (W12 twinturbo), pilkos spalvos „Audi RS 7“.

Iš Čekijos. Iš šios šalies į Lietuvą atkeliavo „Rolls Royce Ghost“ – mėlynos spalvos galiūnas.

Iš Japonijos. Iš tekančios saulės šalies, kaip ir reikėjo tikėtis, atvyko Europos rinkai skirtas labai geros komplektacijos BMW M635 CSI – labai retas coupe (E24 kėbulas).

Iš Didžiosios Britanijos. Per tris mėnesius į Lietuvą iš šios šalies pateko 24 automobiliai. Iš įdomesnių – „Alfa Romeo Spyder Veloce 2000“ (1992 m.).

Jungtiniai Arabų Emyratai. Nustebsite, į Lietuvą atvežta benzininė „Audi A6“.

Bahreinas. „Porsche 911 Carrera“.

Monakas. „Audi A6“.

Pietų Korėja. BMW 530 D ir „Subaru Legacy“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(2)
(-2)

Komentarai ()