Vienas negražiausių šiuolaikinių automobilių jau ruošiasi atsisveikinimui - „Nissan Juke“ dienos jau suskaičiuotos?  (4)

„Nissan Juke“ yra automobilis nepaliekantis abejingų. Vieniems jis labai patinka dėl savo netradicinio dizaino, o kiti mano, kad tai - vienas baisiausiai atrodančių automobilių pramonės kūrinių. Nuo 2010 metų gaminamas automobilis susilaukė nemažai sėkmės, tačiau panašu, kad jam ateina galas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pernai Europoje parduota daugiau nei 95 tūkstančiai „Nissan Juke“ automobilių. Tuo tarpu JAV rinkoje šis svarbus rodiklis pasiekė tik vos daugiau nei 10 tūkstančių. 2016 metais JAV „Nissan“ sugebėjo parduoti beveik dvigubai daugiau „Juke“ automobilių. Taigi, neliko nieko kito kaip tik pripažinti, kad „Juke“ era bent jau JAV baigėsi - jie parduodami nebebus.

Iš viso pagaminta daugiau nei milijonas „Nissan Juke“ automobilių, dauguma jų parduoti Europoje. Įdomu tai, kad būtent čia jie susilaukė daugiausiai kritikos dėl neįprasto dizaino. Automobilio žibintai buvo sumontuoti praktiškai horizontaliai variklio gaubto atžvilgiu. Dėl to po jais atsirado ir dideli apvalūs žibintai. Toks keturakis ir taip neatrodo išvaizdžiai, bet prie to dar pridėkite ankstyvųjų grotelių keistumą ir neproporcingą automobilio siluetą. „Nissan Juke“ yra krosoveris, daugiausia skirtas miestiečiams, tačiau ir matomumas nėra labai geras. Nors aukšta vairuotojo vieta turi privalumų, erdve „Juke“ taip pat nepasižymi.

Taigi, keistuolio galas artėja. Galbūt Europoje šis automobilis vis dar susilaukia sėkmės, tačiau akivaizdu, kad „Nissan“ jo ilgai nebegamins. Juolab, kad jau turi pamainą - „Nissan Kicks“.

„Nissan Kicks“ - tai dar vienas krosoveris, pristatytas pavasario pabaigoje. Jis taip pat yra orientuotas į stilingo automobilio norinčius miestiečius, bet savo dizainu yra kur kas konservatyvesnis nei „Juke“. „Nissan“ niekada neteigė, kad „Kicks“ pakeis „Juke“, tačiau panašu, kad būtent taip ir nutiks -  „Kicks“ jau keliauja į atstovybes JAV, kur užims atgyvenusio „Juke“ vietą.

Visi  „Kicks“ bus varomi tik priekiniais ratais, kuriuos suks 1,6 l keturių cilindrų variklis, išvystantis 125 ag (93 kW). „Kicks“ bus taupus, bet negreitas. Salonas bus gaminamas iš kokybiškesnių medžiagų, atrodys šiuolaikiškiau ir tikriausiai bus praktiškesnis nei „Juke“.

Taigi, „Juke“ laikas eina į pabaigą. Nors tai nebuvo gražus automobilis, jis buvo išsišokėlis, nesekęs kitų madų, o tokių dabar yra mažai. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(20)
(15)
(5)

Komentarai (4)