Kinijos turgelio stebuklai: anonso nuolaidos turbūt pirmajam telefonui, kuris turi „Helio P60“ - „Umidigi Z2 Pro“ su dirbtiniu intelektu, 4 kameromis, itin sparčiu belaidžiu įkrovimu, NFC ir „Android 8.1“ (Video)  (1)

Vietinių Kinijos gamintojų kuriami išmanieji telefonai kiekvieną ketvirtį vis labiau priartėja prie rinkos lyderių keliamų standartų. Pavyzdžiui, vasarai artėjant į pabaigą pagaliau galime džiaugtis pirmaisiais išmaniaisiais telefonais, kurie jau yra aprūpinti naujos kartos „Helio P60“ centriniu procesoriumi. Tenka pripažinti, kad tai tikrai ypatingas atvejis, kadangi greičiausiai tai yra pirmas kartas, kai naujos kartos kiniškas procesorius iš karto po jo pristatymo buvo pradėtas lyginti su „Qualcomm Snapdragon 660“ CPU.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trumpai

  • Ekranas: 6,2 colių įstrižainės lietimui jautrus ekranas (1080 x 2246, 403 PPI).
  • Procesorius: 8  branduolių „Helio P60“ centrinis procesorius su dirbtiniu intelektu.
  • Vaizdo plokštė: ARM Mali-G72 MP3.
  • Atmintis: 6 GB RAM 128 GB duomenų atmintis, kurią esant reikalui bet kada galima praplėsti dar 256 GB naudojant Micro SD kortelę.
  • Kameros: galinė dviguba kamera (16 MP + 8 MP) su dviguba LED blykste. Priekinė dviguba kamera (16 MP + 8 MP).
  • OS: „Android 8.1“.
  • Baterija: 3550 mAh talpos baterija. Labai spartus 15 W belaidis baterijos įkrovimas.
  • Autorizacija: turi galinėje dalyje integruotą piršto antspaudų skaitytuvą.
  • Jungtys: micro USB 2.0.
  • Ryšiai: Turi pilnavertį LTE dažnių palaikymą (TDD-LTE 34 / 38 / 39 / 40 / 41, FDD-LTE 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 7 / 8 / 12 / 13 / 17 / 18 / 19 / 20 / 25 / 26 / 28A / 28B). Tai vienas iš retų atvejų, kai kiniškas išmanusis telefonas taip pat turi integruotą NFC ryšio modulį. Yra aprūpintas 802.11ac WiFi bei Bluetooth 4.2 ryšio moduliais.
  • Jutikliai: akselerometras, giroskopas, kompasas.
  • Korpusas: pigiausios telefono versijos turi stiklinį arba anglies pluošto dangtelį, o brangiausia speciali telefono versija turi ypatingą ir itin patvarų iš keramikos pagamintą galinį dangtelį.
  • Išskirtinės savybės: tai vienas iš pirmųjų išmaniųjų telefonų rinkoje, su naujos kartos „Helio P60“ centriniu procesoriumi, dirbtiniu intelektu, 4 kameromis, 6,2 colių ekranu, itin sparčiu belaidžiu įkrovimu, keramikiniu dangteliu ir „Android 8.1“.
  • Matmenys ir masė: 15.34 x 7.44 x 0.83 cm; 165 g.

Kaina

Išmanusis telefonas „Umidigi Z2 Pro“ prekyboje oficialiai pasirodė rugpjūčio mėnesio pradžioje. Vis dėlto kol kas šį išmanųjį telefoną galima įsigyti tik „Umidigi“ autorizuotoje Kinijos elektroninėje parduotuvėje „Gearbest“ – čia skelbiamas specialios anonso nuolaidos.

Kinijos gamintojui „Umidigi“ šie metai yra tikrai ypatingi. Vasaros pradžioje anonsuotas išmanusis telefonas „Umidigi Z2“ jau spėjo atkreipti viso pasaulio pirkėjų dėmesį ir šiuo metu turi 4,6 žvaigždučių įvertinimą iš penkių galimų. Ir jeigu šį išmanųjį telefoną dėl vienų ar kitų priežasčių dar buvo galima kritikuoti, tai šiuo atveju „Umidigi Z2 Pro“ anonsas greičiausiai nutildys net ir likusius kritikus.

Bene didžiausią išskirtinumą „Umidigi Z2 Pro“ suteikia aštuonių branduolių „Helio P60“ centrinis procesorius. Užsienio apžvalgininkai vienareikšmiškai sutinka, kad tai pirmasis vidutinės klasės CPU rinkoje, kuris ypatingas tampa dėl tos priežasties, nes yra aprūpintas dirbtiniu intelektu AI.

.

Be to, internete taip pat galima rasti, kad „Helio P60“ šiuo metu itin dažnai yra lyginimas su „Snapdragon 660“ CPU. Nors sintetiniuose testuose šie centriniai procesoriai pasirodo panašiai, tačiau pagal spartą kol kas lyderiu išlieka „Snapdragon 660“. Čia tik norisi pabrėžti tai, kad „Snapdragon 660“ neturi AI, o tai tam tikrais aspektais šiek tiek riboja programinio lygmens sprendimų galimybes.

Jeigu pirmenybę teikiate belaidžiam baterijos įkrovimui, tuomet „Umidigi Z2 Pro“ taip pat gali tapti jūsų svajonių išmaniuoju telefonu. Gamintojas deklaruoja, kad jų belaidis įkroviklis gali užtikrintini net 15 W išėjimo galią, kai tuo tarpu kitų net ir labai gerai žinomų gamintojų parduodami belaidžiai įkrovikliai retai pasiekia 10 W ribą. Šis pasiekimas „Umidigi“ kaip ir leidžia viešai deklaruoti, kad jie šiuo metu rinkai gali pasiūlyti išmanųjį telefoną su bene greičiausiai belaidžiu būdu įkraunama baterija.

Galiausiai norisi pabrėžti dar ir tai, kad išmanusis telefonas „Umidigi Z2 Pro“ padeda išlaikyti unikalumą, kadangi pirkėjui leidžia rinktis net tris skirtingus galinius dangtelius. Jeigu ieškote „Samsung“ išmaniuosius telefonus primenančios alternatyvos, tuomet jums puikiai tiks ir įprastas stiklu padengtas „Umidigi Z2 Pro“ dangtelis. Vis dėlto jeigu norite išsiskirti, tuomet galite rinktis anglies pluošto tekstūra išsiskiriantį galinį dangtelį. Tuo tarpu jeigu esate pasiryžę mokėti šiek tiek daugiau, tuomet jus greičiausiai gali sudominti ir iš keramikos pagamintu galiniu dangteliu aprūpinta „Umidigi Z2 Pro“ išmaniojo telefono versija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(3)
(5)

Komentarai (1)