Visa svarbiausia informacija apie automobilį tiesiog telefono ekrane: itin kompaktiškas korpusas, „Bluetooth“ prieiga, klaidų nuskaitymas, realiu laiku rodomi duomenys („M3 Car Vgate iCar Pro“ kaina, Specifikacijos, Video)  ()

„M3 Car Vgate iCar Pro“ (KONNWEI KW903 V3.0) - tai automobilinis diagnostikos įrenginys, skirtas transporto priemonėms su OBD2 standarto jungtimis. Jis gali nuskaityti ir ištrinti klaidas bei parodyti dinamines automobilio charakteristikas realiu laiku. Šiam įrenginiui reikalingas išmanusis telefonas, su kuriuo jis bendrauja „Bluetooth“ ryšiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trumpai: „M3 Car Vgate iCar Pro“ specifikacijos

  • Funkcijos: skaito klaidų kodus, juos trina, rodo automobilio duomenis realiu laiku (variklio sūkių dažnis, variklio apkrovos lygis, aušinimo skysčio temperatūra, degalų sistemos būklė, trumpalaikis ir ilgalaikis degalų įpurškimas, įsiurbimo kolektoriaus slėgis, greitis, įsiurbiamo oro temperatūra, oro srauto kiekis ir t.t.), grafiškai atvaizduoja parametrus telefono ekrane.
  • Jungtis: OBD2
  • Suderinamumas: veikia su dauguma automobilių, mikroautobusų, lengvųjų sunkvežimių, pagamintų po 1996 metų.
  • Duomenų skaitymo būdas: išmaniuosiuose įrenginiuose per „Bluetooth“.
  • Išmatavimai ir masė: 5,00 x 3,50 x 2,50 cm, 50 gramų.

KONNWEI KW903 V3.0“ kaina

  • Lietuvoje neparduodamas.
  • Gearbest -  €14,94.
  • Siuntimas į Lietuvą papildomai kainuos €0,29.

„M3 Car Vgate iCar Pro“ – tai belaidis automobilinis diagnostikos įrenginys, skirtas automobiliams su OBD2 lizdu. Šį priėjimą diagnostinei įrangai turi dauguma automobilių, mikroautobusų ir lengvųjų sunkvežimių, pagamintų po 1996 metų. Norėdami sužinoti, ar jūsų automobilis turi šį lizdą, turėsite paieškoti informacijos naudotojo instrukcijoje. Visgi jei jūsų automobilis jaunesnis nei 22 metai, tikimybė, kad jis neturės OBD2 lizdo yra labai maža.

O kam reikalingas „M3 Car Vgate iCar Pro“? Na, tai yra būdas išsiaiškinti, kas automobiliui negerai. Jūsų automobilyje yra daugybė įvairių sensorių, kurie siunčia informaciją į centrinį kompiuterį. Kuomet užfiksuojami duomenys nesutampa su kompiuteryje įrašytomis normomis, bus užfiksuota klaida.

Rimtesnės klaidos pasirodys ir tiesiai prietaisų panelėje, kur yra visa eilė skirtingų perspėjimo signalų, įskaitant visų nekenčiamą „Check Engine“ („Patikrinti variklį“).

Mitas, kad absoliučiai visos klaidos ir neatitikimai pasirodys vienu iš tokių perspėjimo signalų. Kartais kompiuteris kritiškai nesvarbius neatitikimus tiesiog ignoruoja, palikdamas juos serviso meistrams arba laukdamas kol simptomai suprastės.

Viena iš svarbiausių tokių įrenginių kaip „M3 Car Vgate iCar Pro“ funkcijų – klaidų ištrynimas. Kartais neatitikimas tarp įrašytų normų ir jutiklių užfiksuotų parametrų yra labai menkas ir nereikšmingas, tačiau perspėjimo signalas vis tiek užsidega. Arba pakeitus detalę klaida ir perspėjimo signalas išlieka, nes kompiuteris turi įsiminęs gedimą. Taigi, „M3 Car Vgate iCar Pro“ gali šią klaidą ištrinti ir perspėjimo signalas nebevargins.

Galiausiai, „M3 Car Vgate iCar Pro“ ir kiti diagnostikos įrenginiai padeda įsigyti geresnį automobilį. Yra keli daiktai, kuriuos geriau turėti apžiūrint naudotą automobilį prieš pirkimą (dažų storio matuoklis, geras žibintuvėlis, veidrodėlis dugnui, jei neketinate automobilio pakelti) ir OBD2 diagnostikos įrenginys tikrai yra vienas iš jų. Jis gali padėti aptikti galimus paslėptus gedimus, įvertinti galimus remonto kaštus.

Taigi, „M3 Car Vgate iCar Pro“ gali patikrinti klaidas ir jas ištrinti, bet kur jas pamatysite? Šis įrenginys, priešingai nei mūsų anksčiau aprašytas ir į perkamumo topus patekęs „Gocomma i300Pro“ (šiuo metu su 33% nuolaida kainuoja €27.25), neturi ekrano.

Tai – du labai skirtingi prietaisai, iš esmės atliekantys tą pačią funkciją.

„Gocomma i300Pro“ turi 2,4 colių ekraną ir mygtukus, kurie leidžia peržiūrėti visus klaidų kodus. Tuo tarpu „M3 Car Vgate iCar Pro“ gali „Bluetooth“ ryšiu prisijungti prie telefono. Šie metodai turi savų privalumų ir trūkumų

Belaidžių diagnostikos įrenginių, tokių kaip „M3 Car Vgate iCar Pro“, privalumas – kompaktiškumas. Savo telefoną jūs ir taip nešiojatės, o pats įrenginys sveria vos 50 gramų.  „Gocomma i300Pro“ yra sunkesnis (188 gramai), brangesnis ir didesnis, todėl jį nešiotis ne taip patogu, tačiau jis yra visada paruoštas darbui, net jei telefono su savimi neturite, jis išsikrovė arba dar nespėjote įsidiegti programinės įrangos.

Tad kurį rinktis? Automobilio pirkimui, greitam naudojimui pas save ar pas draugus kur kas patogesnis ir geresnis yra „M3 Car Vgate iCar Pro“ - mobilus, kompaktiškas, atrodo labai šauniai, o pateikia daug įdomių duomenų. Tačiau rimtesniems remontams turbūt geriau „Gocomma i300Pro“ - įrenginys su laidu visada patikimesnis, nei su belaidžiu ryšiu, jei reikia trinti klaidas. 

Abu šie įrenginiai turi ir dar vieną labai gerą funkciją – jie gali parodyti automobilio sistemų parametrus realiu laiku. Tai yra, ekranuose pamatysite variklio apsukas, aušinimo skysčio temperatūrą, degalų sistemos darbą, įsiurbiamo oro temperatūrą, automobilio greitį ir kitus rodiklius. Tai yra labai svarbu diagnozuojant bėdas ar tikrinant kaip pagerėjo automobilio dinamika po modifikacijų.

Daug pigesnių belaidžių OBD2 prietaisų turi trūkumų. Jų neatpažįsta kai kurie automobiliai, jie negali ištrinti klaidų, nenuskaito kai kurių klaidų kodų. „M3 Car Vgate iCar Pro“ jau yra vidutinės klasės diagnostikos įrenginys, suderinamas su didesniu kiekiu skirtingų automobilių modelių, pateikiantis daugiau duomenų, tačiau vis tiek turi labai gerą kainą. Šį įrankį tikrai verta turėti savo automobilio priežiūros rinkinyje – juo naudositės dažniau nei galite pamanyti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(16)
(4)
(12)

Komentarai ()