Skelbiama 44 % nuolaida robotui-konstruktoriui „PiCar Raspberry Pi“: idealus rinkinys, jei norite vaikus sudominti programavimu, elektronika ar automatika („SunFounde PiCar“ kaina, Specifikacijos, Video)  (1)

Tai - „PiCar“ konstruktorius. Šis ratuotas robotas yra skirtas jau paaugusiems vaikams, kurie nori išmokti elektronikos ir programavimo pagrindų. „PiCar“ gali sekti ant paviršiaus nubrėžtą liniją arba šviesą, o su kitu jutikliu gali išvengti kelyje pasitaikančių kliūčių. „PiCar“ skirta programinė įranga yra pagrįsta vaizdais, kad vaikams būtų įdomiau, o pats robotas yra įtraukiantis ir žadinantis smalsumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trumpai: „SunFounde PiCar“ specifikacijos

  • Tipas: edukacinis konstruktorius-robotas.
  • Paskirtis: programavimo ir elektronikos pagrindų mokymas.
  • Tinkamas amžius: tinka vyresniems vaikams, turi smulkių detalių.
  • Veikimo principas: šviesą arba liniją sekantis ir kliūčių išvengiantis robotas su „Raspberry Pi“ moduliu.
  • Mokomoji medžiaga/instrukcijos: vaizdo įrašas, išsamios instrukcijos, speciali programinė įranga roboto programavimui.
  • Komplekte: roboto važiuoklė, rėmas ir varantieji mazgai, „Raspberry Pi“, liniją sekantis jutiklis, šviesos jutiklis, ultragarsinis jutiklis kliūtims, visi tvirtinimo elementai, laidai, įrankiai ir instrukcijos.
  • Išmatavimai ir svoris: 29,00 x 14,00 x 8,00 cm (pakuotės matmenys), 965 gramai.

„SunFounde PiCar“ kaina

Tai - „SunFounder Raspberry Pi Car DIY Robot Kit“ arba, paprasčiau, „PiCar“ konstruktorius. Tai – edukacinis elektroninis robotas/konstruktorius, skirtas vyresnio amžiaus vaikams.

Koks tai amžius? Tikriausiai priklauso nuo individualaus atvejo, tačiau tėvai turi turėti omenyje, kad rinkinyje yra daug smulkių detalių, kurios patiems mažiausiems gali būti pavojingos, o ir elektronika bei programavimas domina ne visus vaikus.

„PiCar“ yra išties įdomus žaislas. Tai yra robotas, kuris gali sudominti vaikus tiek elektronika, tiek programavimu. Ši mažytė nei kilogramo nesverianti mašina turi tris keičiamus jutiklius – vienas seka liniją, kitas – šviesą, o trečiasis tiesiog išvengia kliūčių. Šis robotas nėra valdomas įprastu pulteliu ar kitokiais įrenginiais – jis tiesiog juda pirmyn pagal tai, kokį jutiklį turi sumontuotą priekyje.

Taigi, įdomiausia bus kurti kliūčių ruožą ar trasą „PiCar“ robotui. Vaikas gali juoda linija ant kokio nors paviršiaus pažymėti roboto judėjimo trajektoriją ir „PiCar“ šią liniją seks. Pakeitus jutiklį, „PiCar“ gali sekti ir šviesą – robotą galėsite valdyti žibintuvėliu. Sumontavus ultragarsinį kliūčių išvengimo modulį bus galima „PiCar“ sukurti kliūčių ruožą, kurį jis įveiks autonomiškai. Tačiau „PiCar“ prieš tai turėsite suprogramuoti.

Vaikai, aišku, programuoti nemoka, o ir jų susikaupimo laikas yra gana ribotas, todėl „PiCar“ kūrėjai turi specialią programinę įrangą, kuri yra labai grafiška – matydami ryškius vaizdus vaikai lengviau supras, ką su robotu veikia. Aišku, padėti turės ir tėvai, tačiau gamintojai taip pat įtraukia ir išsamias instrukcijas bei pažintinį vaizdo įrašą.

Svarbiausia „PiCar“ paskirtis - smalsumo sužadinimas. Šis mažytis robotas gali daug, tačiau svarbiausia tai, kad jis gali tapti pirmuoju žingsniu į tolesnį elektronikos, robotikos ir programavimo pažinimą. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(2)
(6)

Komentarai (1)