Nutekėjo intriguojantys „Nokia 9“ vaizdai: panašu, kad tokių dalykų iki šiol nebuvo jokiuose kituose išmaniuose telefonuose (Video)  (4)

Jeigu reikėtų įvardyti ryškiausią 2018 metų išmaniųjų telefonų raidos tendenciją, tikriausiai tai būtų fotokameros lęšių kiekio didinimas. Ir jeigu pernykštis rekordas buvo 4 lęšiai „Samsung A9“ nugarėlėje, tai jau pačioje šių metų pradžioje netikėtas konkurentas – „Nokia“ – pakels kartelę iki 5 lęšių. Vadinasi, lęšių kiekio lenktynės ir šiemet tikriausiai bus karščiausia tema.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjusį savaitgalį į internetą net iš dviejų šaltinių nutekėjo kol kas aukščiausios kokybės „Nokia“ prekės ženklo įrenginio „Nokia 9“ nuotraukos ir pristatomasis vaizdo klipas, kuris be užuolankų rodo aparatą su 5 lęšiais nugarėlėje ir pirštų atspaudų skaitytuvu ekrane, rašo „Ars Technica“.

Pirmosios žinios apie „Nokia 9“ nutekėjo dar praėjusių metų rugsėjį, tačiau tuomet tai buvo tik brėžinys, parodantis telefono projektuotojų užmačias. Dabar aiškėja, kad tos užmačios įgyvendintos praktiškai be pakeitimų: nugarėlėje yra iš viso 7 apskritimu išdėstytos skylutės, kurių 5 skirtos lęšiams, 1 blykstei ir 1, veikiausiai, kitokios paskirties jutiklių rinkiniui.

Vaizdo įrašas, kurį išplatino „MySmartPrice“, parodo, kam gali būti panaudoti šie lęšiai. Žadama, kad telefonas vienu metu fiksuos 5 kadrus, kurių bendras rezultatas bus „10 kartų daugiau gautos šviesos“ lyginant su įprastiniu kameros jutikliu. Labai panašu, kad kalba eina apie panašius programinius nuotraukos apdorojimo procesus, kaip ir naudojant „Google Pixel“ telefoną su vienu lęšiu, kai labai staigiai vienas po kito fiksuojami keli atskiri kadrai, kurie vėliau programiškai sujungiami, gaunant geresnį galutinį fotografavimo prastame apšvietime rezultatą.

Vaizdo įraše žadamas 2K raiškos, 5,99 colių įstrižainės ekranas, „Qualcomm Snapdragon 845“ platforma, 6 GB darbinės atminties, 128 GB nuolatinės atminties, piršto atspaudo skaitytuvas ekrane, „Qi“ belaidžio krovimo technologija ir „Android 9 Pie“ operacinė sistema su pažadu sistemą atnaujinti dar dvejus metus. Vaizdo įraše telefono apatinė ir viršutinė briaunos nematomos, bet ankstesni nutekėję vaizdai leido susidaryti įspūdį, jog apatinėje briaunoje bus C tipo USV kroviklio lizdas, o 3,5 mm ausinių jungties nebus apskritai.

Gandų skleidėjai vadina šį telefoną „Nokia“ flagmanu. Ir nors panašu, kad tai iš tiesų bus aukščiausios kokybės įrenginys bendrovės HMD, naudojančios „Nokia“ prekės ženklą, asortimente, būtų sunku tikėtis, kad šis gaminys taps tiesioginiu konkurentu daugiau nei 800 eurų kainuojantiems kitų įmonių gaminiams.

Konkurencijai, anot „Ars Technica“ trukdys priekinės įrenginio sienelės dizainas, nebeatitinkantis šiuolaikiškų reikalavimų flagmanui – „Nokia“ ekraną iš viršaus ir apačios vis dar ribos storos juostelės, o ne „šiuolaikiškesni“ iškirpimai, skylutės ar apskritai berėmis dizainas su iš korpuso išstumiama asmenukių kamera. Antra priežastis, dėl ko flagmanų ieškantys pirkėjai gali vengti šio „Nokia“ aparato, – „Snapdragon 845“ procesorius. Tai yra pernykščių flagmanų platforma, kurią šiemet pakeis 7 nm technologinio proceso pagrindu gaminama „Snapdragon 855“ sistema – ir neabejojama, kad telefonų su naujausiais „Qualcomm“ procesoriais išvysime ne vėliau, nei per MWC parodą Barselonoje, vasario pabaigoje.

Tad „Nokia 9“ pozicija rinkoje ir komercinė sėkmė labai smarkiai priklausys nuo įrenginio kainos. HMD gaminami „Nokia“ telefonai jau spėjo išsikovoti gana neprastą reputaciją dėl itin gero kainos ir kokybės santykio telefonuose su nepaliesta „Android“ versija. Galima tikėtis, kad nuo šios tendencijos smarkiai nesiskirs ir „Nokia 9“.

Apie įrenginio pristatymo datą jokių žinių nėra, tačiau visai netrukus Las Vegase prasidės technologijų paroda CES, o vasario pabaigoje, kaip jau minėta, vyks ir MWC Barselonoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(20)
(11)
(9)

Komentarai (4)