„Microsoft“ paskelbė, koks likimas laukia „Windows 10 Mobile“  (1)

„Microsoft“ paskelbė, kad po 2019 m. gruodžio 10 d. nustos leisti atnaujinimus ir palaikyti operacinę sistemą „Windows 10 Mobile“, skirtą išmaniesiems telefonams. Dar 2017 m. bendrovė atsisakė naujų išmaniųjų telefonų gamybos ir nustojo plėtoti sistemą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nutraukus „Windows 10 Mobile“ palaikymą, išmanieji telefonai veiks, bet be naujinimų ir, galbūt, su saugumo spragomis. Be to, daugelis trečiųjų šalių programų taip pat nėra atnaujinamos, todėl daugelis paslaugų gali dirbti nestabiliai arba su klaidomis. Atsarginės kopijos atkūrimo funkcija ir nuotraukų įkėlimas veiks bent iki 2020 m.

Bendrovė rekomenduoja „Windows 10 Mobile“ vartotojams pereiti prie „iOS“ arba „Android“. Šioms OS jau yra sukurtos visos „Microsoft“ paslaugų programėlės.

2017 m. buvo uždaryta ankstesnė „Microsoft“ mobiliosios operacinės sistemos versija „Windows Phone 8.1“. Nuo to laiko kūrėjai OS nepalaiko ir nekuria atnaujinimų.

Priminsime, kad 2013 m. „Microsoft“ įsigijo „Nokia“ mobilųjį padalinį ir pradėjo gaminti išmaniuosius telefonus su „Lumia“ prekės ženklu. Tačiau šis susiliejimas nepadėjo išpopuliarinti „Windows“ mobiliųjų telefonų, o dabar „Nokia“ priglaudė kinų „HMD Global“ ir kuria suomių brendu pavadintus „Android“ išmaniuosius telefonus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(13)
(6)
(7)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: