Tesla už daugiau nei 200 milijonų dolerių įsigijo ultrakondensatorių ir baterijų gamintoją  (12)

Tesla nėra pagarsėjusi kitų firmų įsigijimais, bet dabar sužinojome, kad jie sutarė įsigyti Kalifornijoje įsikūrusią ultrakondensatorių ir baterijų komponentų gamintoją Maxwell.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kol kas tai – penktasis automobilių gamintojo svarbus pirkinys. Visų akcijų perdavimą sausio 4 dieną paskelbė Maxwell ir susisiekėme su Tesla, prašydami patvirtinti naujieną.

Tesla patvirtino, kas susitarimas su kompanija pasiektas ir pakomentavo:

„Visad ieškome potencialių pirkinių, kurie būtų naudingi verslui ir remtų Tesla misiją paspartinti pasaulio perėjimą prie atsinaujinančios energijos.”

Maxwell kompanija geriausiai žinoma kaip ultrakondensatorių gamintoja o neseniai taip pat kalbėjo apie baterijų sausų elektrodų technologiją.

Maxwell prezidentas ir CEO Dr.  Franz Fink, komentuodamas susitarimą, sakė:

„Labai džiaugiamės dėl šiandienos pranešimo, kad Tesla sutiko įsigyti Maxwell. Tesla yra gerbiama ir pasaulinio lygio inovacijų kompanija, siekianti ir mūsų siekiamo tvaresnės ateities tikslo. Tikime, kad šis sandoris geriausiai atitinka Maxwell akcininkų interesus ir suteikia investuotojams galimybę dalyvauti Tesla tvaraus transporto ir energijos spartesnio įgyvendinimo misijoje.”

Praeitą savaitę, uždarant biržą, Maxwell akcijos kainavo kiek daugiau nei $3,00 už akciją, o bendra vertė siekė $140 milijonų.

Tesla sutiko įsigyti kompaniją, mokėdama po $4,75 už akciją – tad sandorio vertė viršijo $200 milijonų.

Kompanija įsikūrusi San Diego ir turi maždaug 380 darbuotojų.

Maxwell apie potencialią „strateginę partnerystę“ kalbėjo keletą mėnesių savo darbuose susijusiose su sauso elektrodo technologija.

Be šios naujos technologijos, kompanija turi ir ultrakondensatorių verslą. Per pirmuosius 9 praėjusių metų mėnesius ji skelbė apie $91 milijono pajamas.

Electrek požiūris

Tesla CEO Elonas Muskas į Kaliforniją pirmą kartą atsikraustė dešimtajame dešimtmetyje, siekdamas įgyti doktorantūrą ultrakondensatorių srityje, tačiau netrukus šias pastangas nutraukė, pradėdamas interneto kompaniją.

Šios technologijos elektromobilių gamintoja niekada nepriėmė, buvo pasirinktos Li-ion baterijos.

Bet faktas, kad Tesla įsigijo Maxwell, gali būti menkai susijęs su ultrakondensatoriais.

Automobilių gamintoją gali labiau dominti Maxwell pastaruoju metu populiarinama sauso elektrodo technologija.

Maxwell teigia, kad naudojant jos elektrodus, dabartiniuose elementuose galima pasiekti didesnį nei 300 Wh/kg energijos tankį, o planuose – didesnis nei 500 Wh/kg.

Tai būtų ženklus patobulinimas, lyginant su dabartinėmis Tesla naudojamomis baterijomis ir galėtų užtikrinti tolimesnį įveikiamą atstumą arba mažesnį svorį, bet tai netgi nėra patraukliausias Maxwell sausų elektrodų pranašumas.

Jie teigia, kad tai turėtų supaprastinti gamybos procesą ir taip „10 – 20% sumažinti kaštus, lyginant su geriausiomis šlapio elektrodo versijomis” ir „baterijų gyvavimą pratęstų iki 2 kartų.”

Manau, tai išties jaudinančios perspektyvos.

Daug kompanijų yra išsakiusios panašius teiginius apie baterijas. Tesla, konkrečiau Elonas ir JB, dažnai skųsdavosi negalintys patikrinti tokių teiginių.

Jei Tesla pasirengusi mokėti $200 milijonų už Maxwell, manau, kad jie teiginius patikrino ir tiki, kad ši technologija jų baterijoms gali būti pritaikoma.

Fred Lambert
electrek.co

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(51)
(1)
(50)

Komentarai (12)